FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 februari » Sébastien Haller wil bij FC Utrecht blijven

 

 

 

Sébastien Haller beleefde met vier doelpunten een droommiddag tegen FC Dordrecht (6-1). Het was de eerste thuisoverwinning sinds 2 november. FC Utrecht huurt de boomlange spits, zoon van een Franse vader en een moeder uit Ivoorkust, van AJ Auxerre en heeft een optie tot koop bedongen. "Ik wist dat hij dit kon. Dat hebben we op de training gezien”, loofde Edouard Duplan zijn jongere landgenoot. 

 

haller4-1.jpg

 

De vier treffers tegen Dordrecht stemden de twintigjarige spits extra gelukkig. 'Dit was de eerste keer dat ik als prof vier keer scoorde in één wedstrijd. De laatste keer was als jeugdspeler in Frankrijk. Dit duel zal ik me nog lang heugen, hopelijk volgen er meer. FC Utrecht ligt me erg goed. De sfeer, het team. Ik krijg hier ook meer ruimte dan in Frankrijk en kan daardoor veel acties maken. Het voetbal is hier minder fysiek, meer gebaseerd op techniek', aldus  de 20-jarige Franse jeugdinternational. Hij wil daarom graag in de Domstad blijven. 'Ik vind het te gek hier. De mensen, de stad, de ploeg, de staf; het is hier allemaal heel makkelijk. Het is heel fijn om hier te wonen, echt cool. Ik wil hier graag blijven.'


Voor Robby Alflen kwam de zege op Dordrecht als een flinke opluchting. 'Er stond een bijna onmenselijke druk op ons', aldus de coach. 'De spelers moeten het dan toch maar doen op zo’n zondagmiddag en dat hebben ze uitstekend gedaan.' De Franse jeugdinternational stond voor de tweede keer in de basis. 'Dat heeft met het gewenningsproces te maken. Hij komt dichterbij', aldus trainer Robby Alflen. 'Het is een lange jongen, maar denk niet dat hij alleen kan koppen. Hij heeft geloof ik schoenmaat 51 of zoiets. Hij is balvast en erg rustig. Die tweede goal was geweldig. En de wijze waarop hij de strafschop nam. Zo koelbloedig', prees Alflen de aanwinst, verkregen dankzij een tip van oud-speler Didier Martel.

 

Volgens afspraak zou Willem Janssen de strafschop nemen in de 49e minuut. "Ik liep al naar de stip, maar ik zag hem kijken. Hij zat zo geweldig in de wedstrijd dat ik dacht: laat hem de penalty maar nemen”, aldus de aanvoerder die met twee keer geel moest vertrekken.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.