FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 oktober » Spelers laten snor staan voor Movember

 

 

 

In FC Utrecht.TV hebben zes spelers van FC Utrecht een oproep gedaan aan supporters om hun snor te laten staan gedurende de maand november. Dit in het kader van de wereldwijde actie Movember. Om bewustwording te creëren en fondsen te werven voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker laten mensen wereldwijd een maand lang hun snor staan.Edouard Duplan, Tommy Oar, Kai Heerings, Dave Bulthuis, Johan Mårtensson en Bob Schepers zetten zich openlijk in voor Movember. “Het idee is ontstaan als een ludieke actie, maar al snel zijn we er serieus over na gaan denken”, zegt Edouard Duplan. “Nu zijn we met zes spelers en misschien dat er nog een aantal gaat volgen. Het initiatief wordt gesteund door de club en kan veel impact hebben op de bewustwording bij mensen als het gaat om deze specifieke vormen van kanker die met name bij mannen voorkomen.”

Supporters die deelnemen, dingen mee naar een ludieke ontmoeting met de deelnemende spelers: een scheerbeurt door de spelers voor de camera van FC Utrecht.TV. De supporter die het grootste bedrag gedoneerd krijgt op zijn persoonlijke profiel, op de teampagina van FC Utrecht, wint deze prijs.

De actie Movember past perfect binnen het maatschappelijk programma van FC Utrecht. Hierin neemt het thema gezondheid een prominente plaats in. Dit komt onder andere tot uiting in een intensieve en innige samenwerking met KWF Kankerfonds.

De actie Movember leverde in 2012 wereldwijd een bedrag op van 113,5 miljoen euro. In het verleden deden naast internationale topvoetballers als Michael Owen onder meer ook Hulk Hogan, Jenson Button en Muse mee aan dit initiatief. Dit jaar hebben ook voetballers van clubs als Manchester City, Everton en West Ham United hun medewerking toegezegd. In Nederland deden onder anderen Hans van Breukelen, Edgar Davids en Rintje Ritsma dit.


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen
Mr.@ Online Computershop b.v.