FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » Jong FC Utrecht wint laatste oefenwedstrijd van Heracles Almelo

 

 

 

Jong FC Utrecht heeft de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 2-1 gewonnen van Heracles Almelo 2. Voor de beloftenploeg van FC Utrecht begint de competitie aanstaande maandag met een thuiswedstrijd tegen Jong Achilles’29. De Utrechters gaan in de nieuwe jaargang instromen in de Nederlandse voetbalpiramide, de Almelose ploeg niet. Heracles Almelo 2 komt in een alternatieve competitie uit met onder meer Feyenoord, Heerenveen, PEC Zwolle en ADO Den Haag.  In deze competitie spelen geen beloftenteams maar tweede elftallen.

 

JongFCUtrecht-Heracles22015-20161.jpg

 

Bij Jong FC Utrecht spelen dit keer niet alleen de A-junioren mee die de hele voorbereiding met de Beloften meemaken, maar ook enkele spelers uit de A-selectie. Gévero Markiet, Rubio Rubin en Kristoffer Peterson krijgen de gelegenheid om speelritme op te doen. Ook bij Heracles Almelo 2 doen spelers mee die normaal gesproken in het eerste elftal spelen: Bas Sibum, Paul Gladon en FC Utrecht jeugdproduct Oussama Tannane.

 

JongFCUtrecht-Heracles22015-20162.jpg

 

Jong FC Utrecht begint stroef aan de wedstrijd en slikt al na tien minuten een tegentreffer als Paul Gladon op aangeven van Oussama Tannane de 0-1 achter Filip Bednarek schiet. Daarna neemt Jong FC Utrecht de wedstrijd over en dat leidt na een half uur spelen tot de gelijkmaker van Nassir el Aissati. Rubio Rubin schiet vanuit een lastige hoek op doel. Keeper Renze Fij redt, maar biedt Rubin daarbij een herkansing. Vanuit zijn ooghoeken ziet de Amerikaan dat Nassir el Aissati is aangesloten. Een breedtepass op de middenvelder volgt en met een ferme uithaal zorgt El Aissati voor de gelijkmaker (1-1).

 

JongFCUtrecht-Heracles22015-20163.jpg

 

Jong FC Utrecht blijft daarna het betere team, maar gaat nogal slordig om met de kansen. Karim Loukili, Sylla Sow en Rubio Rubin krijgen nog een goede kans, maar zien hun inzet gestopt door doelman Renze Fij, die een prima wedstrijd speelt. Rubio Rubin is de enige van dat drietal die er ook in slaagt de bal wél achter Renze Fij te krijgen. Na een slalom door de Almelose verdediging legt hij de bal in de 62e minuut in de verre hoek en schiet daarmee Jong FC Utrecht naar een verdiende zege.

 

JongFCUtrecht-Heracles22015-20164.jpg

 

Jong FC Utrecht - Heracles Almelo 2 2-1 (1-1)
10. Paul Gladon 0-1
29. Nassir El Aissati 1-1
62. Rubio Rubin 2-1

 

Gele kaart: Robin de Jong (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 200.

 

Opstelling Jong FC Utrecht:
Filip Bednarek; Gévero Markiet (69. Giovanni Troupée), Myenty Abena, Jelle de Lange (75. Sten Vreekamp), Robin de Jong; Nassir El Aissati, Erwin de Groot (46. Karim Loukili), Sofyan Amrabat; Hamza Boukhari (69. Sylla Sow), Rubio Rubin (84. Rodney Antwi), Kristoffer Peterson (60. Issa Kallon).

 

Opstelling Heracles Almelo 2:
Renze Fij; Menno Heerkes, Bas Sibum, Gino Bosz, Fahd Aktaou; Dario Vujicevic (79. Julian Wolf), Peter van Ooijen, Robin Gosens (57. Joonas Vanhanen); Rick Hemmink, Paul Gladon, Oussama Tannane (46. Gozalo Garcia Garcia).

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.