FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 januari » Jong FC Utrecht eindigt als vierde bij Halleturnier in Cloppenburg

 

 

 

Jong FC Utrecht verbleef vrijdag en zaterdag in het Duitse Cloppenburg waar het een mini-trainingskamp belegde. Tijdens een Halleturnier in Cloppenburg en een training op zaterdagochtend werd aan de teambuilding gewerkt.

 Vrijdagavond bonden de voetballers van Jong FC Utrecht niet hun voetbalschoenen onder, maar werd gekozen voor schoenen zonder noppen. Begrijpelijk, in de wetenschap dat niet op gras gevoetbald ging worden maar in een hal. In Cloppenburg werd door de Utrechtse beloften deelgenomen aan een Halleturnier. Een begrip in Duitsland, waar de populariteit van het voetballen in een hal waarbij tijdens het spel gebruik wordt gemaakt van boarding, immens is.


Het openingsduel tegen Gastheer BV Cloppenburg, uitkomend in de Duitse Regionalliga, werd door FC Utrecht met 1-2 gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van Gyrano Kerk en Cedric Badjeck.


De tweede tegenstander van de avond was een meer aansprekende: Schalke’04 II. Het duel tegen de ploeg uit Gelsenkirchen leek op 2-2, Nassir El Aissati maakte de Utrechtse treffers, af te steven. In de slotminuut beslisten de Duitsers het duel echt in hun voordeel.

 Hamza Boukhari is het die Jong FC Utrecht in de wedstrijd tegen Kaiserslautern II, het derde duel van de avond, op voorsprong zet. Hetgeen dat echter volgt, zijn vier treffers voor Kaiserslautern. Jong FC Utrecht trekt aan het kortste eind.


Met één zege uit drie duels was Jong FC Utrecht er alles aan gelegen om de twee resterende duels winnend af te sluiten, wilde het kans maken op een hoge klassering in de eindrangschikking. De eerste stap werd gezet tegen Regionalliga-club VfB Oldenburg. Een ontketend FC Utrecht scoorde er lustig op los. De teller stopte op zes: 6-2. Darren Rosheuvel schoot zich twee keer op het scorebord. Remco van Wingerden, Jordy van der Winden, Hamza Boukhari en Gyrano Kerk waren allen één keer trefzeker.

 Helaas was niet Jong FC Utrecht niet bij machten om deze overtuigende zege op VfB Oldenburg een goed vervolg te geven. Een samengestelde ploeg van spelers uit de regio wist de Utrechtse beloften in de slotwedstrijd te bedwingen: 2-1. Laurens van der Voort tekende voor de enige treffer voor Jong FC Utrecht.


Jong FC Utrecht sloot het Halleturnier af op plaats vier. De eindezege was voor Schalke’04 II. Zaterdagochtend werd door Jong FC Utrecht nog een stevige veldtraining afgewerkt op Duitse bodem, waarna de terugreis werd ingezet richting Utrecht.

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen