FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 september » FC Utrecht en ADO delen de punten

 

 

 

FC Utrecht en ADO Den Haag hebben de punten gedeeld. De ontmoeting op de vroege zondagmiddag, de 750e thuiswedstrijd voor de Domstedelingen op het hoogste niveau, eindigde zoals hij begon: doelpuntloos. Het was voor de thuisploeg de eerste keer in negen wedstrijden dat het de nul wist te houden, al is het zeer de vraag in hoeverre dat coach Rob Alflen tevreden zal stellen. Zijn elftal had namelijk een licht veldoverwicht, maar deed daar te weinig mee.

 

 

De openingsfase van het duel tussen de nummers elf en veertien van de Eredivisie was vermakelijk en onderhoudend. Binnen een minuut zorgde Tommy Oar met een perfect aangesneden voorzet voor de nodige dreiging voor het Haagse doel, maar de bal kon net op tijd worden weggewerkt. Na die aardige ouverture verzandde het voetbal van beide teams echter in besluiteloosheid. FC Utrecht poogde met name spelmaker Oar te vinden, maar behoudens een paar aardige acties van de kleine Australiër hield het niet over.

 


De bezoekers uit Den Haag stelden daar weinig tegenover. Henk Fraser had zijn spelers overduidelijk de opdracht gegeven om te loeren op een snelle tegenstoot, maar al te veel leverde dat niet op. Mike van Duinen was de enige die zich zo nu en dan kon laten gelden. De spits kopte bijvoorbeeld na een voorzet van rechts in de handen van Robbin Ruiter en was op slag van rust dreigend met een schot. Ook nu vond hij echter de goed opgestelde doelman van de thuisploeg op zijn pad.

De openingsfase na rust bleek een herhaling van zetten. Utrecht begon opnieuw enthousiast, maar slaagde er ook nu niet in om vroeg toe te slaan. Het elftal van Alflen behield wel het overwicht en mocht het meest aanspraak maken op de zege. Naarmate de tweede helft vorderde werden de mogelijkheden namelijk steeds groter. Zo kwam Mark van der Maarel een teenlengte tekort om af te werken, terwijl een voorzet van Kristoffer Peterson voor de nodige paniek zorgde. Rubio Rubin was echter net niet in staat om af te werken.

 


Beste mogelijkheid aan Utrechtse zijde was echter voor Yannick Cortie, die na wederom een prachtige vrije trap van Oar vrij mocht inkoppen. De inzet van de verdediger had de juiste snelheid en kracht, maar miste de richting. Net als in de eerste 45 minuten was het aanvallende verweer van de gasten pover, maar desondanks kwam de beste scoringskans toch op naam van de bezoekers. Na slordig balverlies achterin bij Utrecht werd Van Duinen de kans geboden, maar de spits zag hoe zijn schuiver met de vingertoppen onschadelijk kon worden gemaakt door de attente Ruiter. Het zou, ondanks een iets meer opwindende laatste tien minuten, het laatste serieuze wapenfeit van de ontmoeting blijken.

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen