Na een rit van een klein uurtje kwam FC Utrecht O14 aan in het AZ Stadion in Alkmaar. In het kader van de Non Leage Day speelde FC Utrecht naast het stadion op het trainingsveld van AZ 1.

Na een rondleiding door het stadion mochten de spelers zich omkleden in de kleedkamer van de het gastenteam. Wat een beleving.

FC Utrecht begon heel rommelig aan de wedstijd. In de eerste 2 minuten kreeg AZ al een tweetal grote kansen. Utrecht schrok wakker en begon zijn eigen spel te spelen. De 1ste helft waren er van beide kanten geen echte kansen. Utrecht kwam af en toe via onze spits gevaarlijk voor de goal van AZ maar dit resulteerde niet tot grote kansen.

De 2de helft begon Utrecht gelijk heel scherp. Na een geweldige aktie van onze spits die de bal vanuit een onmogelijke hoek nog voor het AZ doel kreeg werd een speler van Utrecht door de keeper van AZ onderuit gehaald in de 16. Resultaat was dat de scheidsrechter direct naar de stip wees. Na wat oponthoud vanwege een blessure werd de penalty hard en drooog rechts ingeschoten. Eindelijk de 0-1 in de 39ste minuut.

Vanaf dat moment gaf Utrecht niets meer weg. Een geweldige vrije bal in de 49ste minuut werd afgekeurd omdat de scheidsrechter aangaf dat deze een indirecte was. Utrecht was de bovenliggende partij en achterin stond het geweldig. Je kan constateren dat de intensieve trainingen zijn vruchten beginnen af te werpen. Het team van AZ was vorig jaar toch landskampioen O13 geworden dus winst op dit kampioensteam is een hele prestatie. Hou deze lijn vast dan kan O14 heel ver komen.