FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » 'Opoe' Gerrit Krommert overleden

 

 

 

FC Utrecht verwelkomt zondag, als het eerste elftal thuis speelt tegen Excelsior, ruim 100 mensen in stadion Galgenwaard die hebben gespeeld óf op een andere manier betrokken zijn geweest bij DOS, Elinkwijk en Velox op het moment dat die clubs in het betaalde voetbal uitkwamen. Aanleiding van de bijeenkomst is het feit dat het zestig jaar geleden is dat in Utrecht voor het eerst betaald voetbal werd gespeeld.

 

Dos1958-2.jpg

 

De Utrechtse voetbaliconen komen voor aanvang van de wedstrijd, met aanhang, samen in De Heksenketel. Samen –de groep bestaat in totaal uit zo’n vierhonderd personen– nemen zij vervolgens plaats op de tribune, in vak U, om de wedstrijd FC Utrecht – Excelsior te bekijken.

 

GerritKrommert2.jpg

 

Oud-voetballer Gerrit Krommert zal daar niet meer bij zijn. Hij stierf donderdagmiddag aan de gevolgen van een longziekte. Krommert was één van de vijf nog levende spelers van het team van het Utrechtse DOS, dat in 1958 landskampioen werd. Van het kampioensteam zijn nu alleen Hans Kraay Sr, Henk Temming, Andries Nagtegaal en Tonnie van der Linden nog in leven.

 

gerritkrommert.jpgGerrit Krommert was een grillige aanvaller, die bekend stond om zijn rommelgoals. Hij begon zijn voetbalcarriere bij Semper Avanti, dat later opging in Voorwaarts. In 1947 maakte hij als 17-jarige zijn debuut in het eerste team van DOS in de uitwedstrijd bij De Volewijckers. Hij maakte in die wedstrijd de winnende goal door de bal met zijn hand in het doel te slaan. Gerrit Krommert speelde tot 1963 bij DOS, waarna hij nog twee jaar bij het Amersfoortse HVC voetbalde.

 

gerritkrommert3.jpgKrommerts bijnaam was 'Opoe', het Utrechtse woord voor ouwehoer. Hij stond er namelijk om bekend dat hij welbespraakt was en daarom regelmatig op het veld de discussie zocht met bijvoorbeeld de scheidsrechter. Gerrit Krommert is 85 jaar geworden.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.