FC Utrecht heeft in een vol Galgenwaard met 2-1 gewonnen van Vitesse. De Arnhemmers zien daardoor een vierde positie, die recht geeft op deelname aan de Europa League, aan zich voorbijgaan. Doelpuntenmakers bij FC Utrecht waren spitsen Steve de Ridder en Juan Agudelo.

De manschappen van trainer Peter Bosz wisten op voorhand dat ze de kans op een Europees ticket niet in eigen hand hadden. Alleen bij puntenverlies van directe concurrent PSV mocht Vitesse dromen van de vierde plek. Opponent FC Utrecht streed enkel nog om de eer. De thuisploeg was reeds zeker van handhaving en speelde vanavond slechts voor een hoogst mogelijke eindklassering.

Die vrijblijvendheid was niet terug te zien in het spel van FC Utrecht. De Domstedelingen acteerden fel en zetten Vitesse constant onder druk. Dit leverde al snel een kans op voor aanvaller Juan Agudelo. Op eigen kracht ontfutselde hij Kelvin Leerdam de bal en sprintte hij richting doel. Oog in oog met Piet Velthuizen moest hij in de doelman zijn meerdere erkennen.

In de veertigste minuut kon Velthuizen alsnog de bal uit het doel vissen. Jacob Mulenga gebruikte zijn fysiek om de bal te controleren in de zestienmeter. De Zambiaan behield het overzicht en vond Steve de Ridder rechts van het doel. De Ridder greep zijn kans en schoof de bal onder keeper Velthuizen door. Vitesse kwam in de tweede helft nog wel gelijk door een doelpunt van Zakaria Labyad. De middenvelder kwam naar binnen en haalde uit met rechts. Zijn zwabberbal kwam recht op Robin Ruiter af, maar de Utrechtse doelman wist de bal desondanks niet te keren.

Zelfs een gelijkspel zat er echter niet in voor Vitesse. In de eindfase kreeg Juan Agudelo de bal dankzij collega-aanvaller Mulenga voor zijn voeten, op enkele meters van het doel. Hij faalde niet en scoorde de winnende 2-1. Door het verlies eindigt de ploeg uit Arnhem op de zesde positie en mag het zich nu bewijzen in de play-offs om Europees voetbal.