Vandaag de eerste competitiewedstrijd uit tegen AZ op het programma. Op een druk bezet AZ jeugdcomplex mocht FC Utrecht als eerste aftrappen. Beide teams speelde voor de winst en dat was goed te zien. De aanvallen golfde heen en weer zonder dat één van de teams een echte kans kregen. Het tempo ligt hoog en FC Utrecht zet met het gehele elftal veel druk.

In de 18e minuut komt echter de domper voor FC Utrecht. AZ mag een corner nemen vanaf links. De bal wordt half weggewerkt en van buiten het strafschopgebied ingeschoten. 1-0 voor AZ.

FC Utrecht gaat echter niet bij de pakken neerzetten en blijft goed en compact voetballen als team. Echte grote kansen levert dit niet op voor rust, zodat de ruststand wordt bereikt met een 1-0 voorsprong voor AZ.

In de rust maakt trainer Marcel ven der Net de spelers een compliment voor het spel als team, FC Utrecht speelt als een eenheid. De tweede helft is compleet anders als de eerste. FC Utrecht heeft het initiatief, speelt met lef en zet AZ vast. AZ komt nog maar zelden op de helft van FC Utrecht. FC Utrecht gaat voor de 1-1 en krijgt daarvoor ook kansen. Maar de bal gaat of net voorlangs of een AZ speler blokt de bal. FC Utrecht voert 3 wissels door om de 1-1 te forceren.

2 minuten voor tijd maakt AZ de 2-0 uit het niets. Onverdiend, want een gelijk spel had de verhouding geweest.

Zo eindigt de wedstrijd in 2-0 voor AZ.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen AFC D1. Vandaag hebben de jongens als mannen gespeeld. Met deze instelling volgende week, wordt er zeker een mooi resultaat gehaald tegen AZ mannen.