FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » FC Utrecht begint de competitie met onnodige nederlaag tegen Feyenoord


 

 

 

FC Utrecht heeft tijdens de eerste speeldag van het seizoen 2015/2016 een onnodige nederlaag geleden. In De Kuip in Rotterdam verliezen de Utrechters met 3-2 van Feyenoord.

 

Feyenoord-FCUtrecht2015-2016kopbal.jpg

 

Beide teams beginnen afwachtend aan de wedstrijd. Tot onbegrip van het thuispubliek schuift Feyenoord de bal vooral achterin rond, met weinig dreiging naar voren. Uit een spelhervatting komt Feyenoord na 20 minuten toch op voorsprong. Marco Vejinovic legt een vrije trap op het hoofd van Kazim-Richards, die raak kopt (1-0). Feyenoord blijft in het vervolg van de eerste helft het betere team, zonder tot grote kansen te komen. FC Utrecht komt voor rust nog heel dicht bij de gelijkmaker. Jens Toornstra haalt een kopbal van Nacer Barazite bij de tweede paal van de lijn op het moment dat doelman Kenneth Vermeer al kansloos is. Ook Sean Klaiber krijgt vlak voor rust nog een goede kans, maar hij kopt een voorzet van Louis Nganioni naast de goal van Kenneth vermeer.

 

Feyenoord-FCUtrecht2015-2016Barazite.jpg

 

In de tweede helft verandert het spelbeeld. Rick Karsdorp maakt in de 50e minuut een onbesuisde tackle op de benen van Chris Kum en kan met rood van het veld. FC Utrecht heeft vanaf dat moment de touwtjes stevig in handen en wordt in de 74e minuut beloond als Sébastien Haller namens FC Utrecht de 1-1 scoort. De Fransman is er als de kippen bij als Kenneth Vermeer een door Yassin Ayoub goed ingeschoten bal moet loslaten. Drie minuten later is het echter al weer gelijk als een spaarzame Feyenoord-uitbraak tot een goal leidt. Karim El Ahmadi slingert de bal voor, invaller Tonny Vilhena kopt ‘m achter Robbin Ruiter die daarbij niet helemaal vrijuit gaat (2-1).

 

Feyenoord-FCUtrecht2015-2016Haller.jpg

 

Vier minuten later, als arbiter Blom de bal op de stip legt na een overtreding van invaller Yannick Cortie, verwordt die flinke knauw tot een oerharde mokerslag. Dirk Kuyt luistert zijn rentree in de Eredivisie op met de 3-1 en zorgt met die goal voor een opstootje. In een poging de beste foto te krijgen loopt een van de fotografen een collega omver en die pikt dat niet. Een slaande ruzie is het gevolg. In blessuretijd verzilvert Sébastien Haller ook nog een strafschop (3-2), maar die goal komt te laat om Feyenoord nog te laten wankelen.

 

Feyenoord-FCUtrecht2015-20163-1.jpg

 

Feyenoord – FC Utrecht 3-2 (1-0)
21. Colin Kazim-Richards 1-0
74. Sébastien Haller 1-1
77. Tonny Vilhena 2-1
81. Dirk Kuyt (strafschop) 3-1
90+5. Sébastien Haller (strafschop) 3-2

 

Gele kaarten: Tonny Vilhena, Miquel Nelom (beiden Feyenoord), Yassin Ayoub en Yannick Cortie (beiden FC Utrecht).

Rode kaart: 50. Rick Karsdorp (Feyenoord).

 

Toeschouwers: 47.500.

Scheidsrechter: Kevin Blom.

 

Opstelling Feyenoord:
Kenneth Vermeer; Rick Karsdorp, Sven van Beek, Terence Kongolo, Miquel Nelom; Marko Vejinovic, Jens Toornstra (68. Jan-Arie van der Heijden), Karim El Ahmadi; Dirk Kuyt, Colin Kazim-Richards (57. Tonny Vilhena), Bilal Basacikoglu (87. Elvis Manu).

 

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Sean Klaiber (86. Rubio Rubin), Mark van der Maarel (75. Yannick Cortie), Timo Letschert, Chris Kum, Louis Nganioni; Willem Janssen, Yassin Ayoub, Bart Ramselaar (75. Andreas Ludwig); Sébastien Haller, Nacer Barazite.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.