FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 januari » Gelijkspel Jong FC Utrecht

 

 

 

Jong FC Utrecht is vanmiddag op bezoek bij Jong FC Volendam niet verder gekomen dan 0-0. De beloftenploegen ontmoetten elkaar op het kunstgras in het Kras Stadion van FC Volendam voor een oefenduel. Een wedstrijd in aanloop naar de hervatting van Divisie B van de beloftencompetitie.

 

 


De wedstrijd is 40, krap 50, seconden oud. Cedric Badjeck wordt weggestuurd aan de rechterkant van het veld. Zijn ploeggenoot Hamza Boukhari duikt vogelvrij op voor het doel van Jong FC Volendam-doelman Michaelis. De bal komt. Maar, Boukhari schuift voorlangs. De toon lijkt gezet.


Lijkt, want niets is minder waar. De eerstvolgende grote mogelijkheid van de oefenpot in Volendam laat lang op zich wachten. Gebeurt er dan helemaal niets? Jawel. Er wordt strijd geleverd door beide ploegen. En doelpogingen zijn er ook. Zoals een verrassende direct genomen vrije trap van Jong FC Volendam-captain Rafik El Hamdi en een door Nassir El Aissati getrapte vrije schop die door Michaelis wordt losgelaten. Maar, meer grote kansen als die van Boukhari laten lang op zich wachten.

Deze komen pas in het tweede bedrijf. Gyliano van Velzen - de buitenspeler van de eerste ploeg is niet mee is op trainingskamp in Spanje - kan Boukhari in stelling brengen, maar kiest voor eigen succes. Zijn poging is onvoldoende en strandt in de handen van Michaelis. Boukhari begint niet veel later, ter hoogte van de middellijn, aan een solo die pas strandt op het moment dat hij besluit te schieten. Een fractie seconde daarvoor twijfelt hij om de bal af te spelen, maar kiest voor het eerste. Zonder succes.

 

 


Nadat de ingevallen A-junior Karim Loukili goed doorzet op links en voortrekt op de inkomende Boukhari, lijkt het toch de kant van Jong FC Utrecht op te vallen. De voormalig topscorer van de Nike A-Junioren Eredivisie wordt echter uit balans gebracht, waarna ook de laatste echte kans op een doelpunt van Jong FC Utrecht voorbij gaat.

Doet FC Volendam dan niets terug? Jawel, maar ook de beloftenploeg van het Andere Oranje is niet bij machten om grote kansen te creëren. Kort na de poging van Van Velzen is er een schotkans voor linksbuiten Genridge Prijor, die in de slotfase met een droge knal ook nog op de vuisten van Mike Havekotte stuit. De rebound die volgt, strandt op een speler van FC Volendam en zodoende een sta-in-de-weg blijkt.


Jong FC Volendam – Jong FC Utrecht (0-0) 0-0

Toeschouwers: 100.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Mike Havekotte; Yemaro Hoogdorp, Laurens van der Voort (70. Bryan Zwart), Darren Rosheuvel, Jordy van der Winden; Nassir El Aissati, Hamza Boukhari, Fernando Quesada (65. Tim Brinkman); Gyrano Kerk (75. Menno Bark), Cedric Badjeck (70. Nick Hak), Gyliano van Velzen (65. Karim Loukili).

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen