FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 februari » FC Utrecht verliest ook van Willem2

 

 

 

Willem II heeft vanavond de vierhonderdste overwinning in de eredivisie geboekt. De Tilburgers waren voor eigen publiek met 1-0 te sterk voor medemiddenmoter FC Utrecht, dankzij een laat doelpunt van middenvelder Robbie Haemhouts.

 

willem2utr2015diemers.jpg

 

Toeschouwers die naar het Koning Willem II-stadion waren gekomen voor een sprankelende pot voetbal, kwamen zeker voor rust bedrogen uit. Beide ploegen brachten aanvallend vrij weinig en met name Utrecht slaagde er amper in de bal in de ploeg te houden. Het leed op eigen helft een paar keer gevaarlijk balverlies, wat Willem II enkel kansen opleverde. De grootste was na twintig minuten voor Samuel Armenteros. De clubtopscorer kreeg de bal zo in de voeten, passeerde doelman Robbin Ruiter maar schoot de bal tegen verdediger Ramon Leeuwin.

 

willem2utr2015ayoub.jpg

In de tweede helft kwam er wat meer leven in het duel. Dat kwam ook omdat Utrecht iets meer van zich afbeet. De ploeg kreeg via Yassin Ayoub vlak voor rust al een aardige kans, de middenvelder schoot na een combinatie door het midden naast, en vlak na de hervatting was Tommy Oar dicht bij een doelpunt. De aanvaller, die onlangs met Australië de Azië Cup won, kon de bal na een voorzet van Edouard Duplan niet langs Willem II-doelman Kostas Lamprou krijgen.

 

willem2utr20153-1.jpg


De beide coaches Jurgen Streppel (Willem II) en Rob Alflen (FC Utrecht) brachten daarna nog de nodige verse aanvallende krachten. De keuze van Streppel pakte het beste uit. Hij bracht Terell Ondaan voor Armenteros en zag de vleugelaanvaller tien minuten voor tijd het enige doelpunt voorbereiden. Ondaan onderschepte de bal, waarna hij Haemhouts in staat stelde de 1-0 te maken. In blessuretijd haalde Leeuwin voor de tweede keer een bal van de lijn, nu van invaller Jerson Cabral.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.