Na een lange busreis van een uurtje of vier door het nodige oponthoud op de ring bij Antwerpen en bij Gent arriveren de vrouwen eigenlijk wat te laat, waardoor de allerlaatste wedstrijd in het bestaan van het team tien minuten later begint.

De intentie is om op een waardige manier afscheid te nemen van de Beneleague, dus gaat Utrecht meteen in de aanval. In de 3e minuut het eerste gevaar na een schot van Dominique Wensveen, de keepster van Brugge redt. Ook een volgende mooie aanval via diverse schijven resulteert niet in een voorsprong. Na een kwartier valt dan toch de 0-1 uit een typische Utrecht-actie: Michelle v.d. Laan beschikt over een prima verre ingooi en bereikt hiermee het hoofd van Joniek Bonnes, die doorkopt naar Franca v.d.Kuilen die op haar beurt koppend de doelvrouw van Brugge weet te verschalken.
De rest van de eerste helft is rommelig van weerskanten. Utrecht denkt 5 minuten voor de rust de stand op 0-2 te brengen, de goal van Dominique Wensveen wordt echter om een onbekende reden afgekeurd.

De tweede helft start met meer druk van de kant van Brugge, hetgeen na zo’n dikke 10 minuten resulteert in de gelijkmaker. Er worden wat wissels toegepast en de vrouwen van Utrecht gaan weer vol in de aanval. Kansen komen er , een kopbal van Sabine Becx en goede schoten van Myrthe Morrees en Simone v.d. Weerd zijn een prooi voor de keepster. Op een prachtig lobje van Sabine Becx is zij echter kansloos, 1-2. De laatste 10 minuten is het nog even ’billenknijpen’, Utrecht heeft een engeltje op de lat want zowel paal als lat voorkomen de gelijkmaker van Brugge.

Complimenten voor de Utrecht-vrouwen, die zich ondanks alle beslommeringen van de laatste maanden prima hebben gemanifesteerd. Na het laatste fluitsignaal natuurlijk weer de nodige emoties.

Mooi was de actie van de speelsters van Brugge die een erehaag vormden toen de speelsters uit de Domstad het veld verlieten. "Toen kwam het besef dat dit onze laatste wedstrijd was", vertelt Becx. "Ik kreeg kippenvel. Dat was een mooi moment. Ik was wel blij dat ik scoorde, ja. Op dat moment had ik niet door dat het een bijzonder doelpunt was. Nu wel. Ik scoorde het allerlaatste doelpunt in de historie van FC Utrecht Vrouwen. Dat is wel vet, natuurlijk."