FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » Leon de Kogel op proef bij Go Ahead Eagles

 

 

 

Trainer Erik ten Hag wil de selectie van FC Utrecht terugbrengen naar 22 spelers plus drie of vier talenten. Ten Hag weet dat concurrentie spelers scherp houdt. 'Maar de spelers moeten wel uitzicht hebben op speeltijd, om opborrelende frustraties te voorkomen. De spelers moeten elkaar prikkelen. Uitdagen ook', aldus Ten Hag. Vooral op het middenveld is het dringen en daarom komen Mark Diemers, Fernando Quesada en Adam Sarota in aanmerking voor verhuur.

 

LeondeKogel2.jpg

 

 

Datzelfde geldt voor spits Leon de Kogel. FC Utrecht gaat met twee spitsen spelen. Sébastien Haller heeft sowieso een basisplaats en kan een duo vormen met Nacer Barazite, Ruud Boymans of Rubio Rubin. Zelfs nu vaststaat dat Ruud Boymans niet op tijd fit zal zijn voor de start van de competitie is er geen uitzicht op speeltijd voor De Kogel.

 

 

LeondeKogel.jpg

 

 

De 23-jarige spits, die eerder al werd verhuurd aan VVV Venlo en Almere City FC, is daarom vanaf vandaag op proef bij Go Ahead Eagles. De Deventenaren namen na de degradatie naar de Jupiler League afscheid van Marnix Kolder (FC Emmen) en Glynor Plet (was gehuurd van SV Zulte Waregem), waardoor trainer Dennis Demmers op zoek is naar een nieuwe spits. Bij VVV Venlo werd De Kogel clubtopscorer met 14 doelpunten in 29 wedstrijden. Bij Almere City was hij echter minder succesvol. De Kogel slaagde er niet in een basisplaats te veroveren en scoorde uiteindelijk slechts twee doelpunten in 18 wedstrijden.

 

De Kogel zal aanstaande zaterdag van de partij zijn als Go Ahead Eagles in Terwolde aantreedt tegen Helmond Sport. Leon de Kogel heeft bij FC Utrecht nog een contract tot het einde van het seizoen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.