Na de lange zomervoorbereiding, de vele oefenwedstrijden, en ook een aantal klinkende uitslagen vandaag dan een eerste heuse krachtmeting voor de FC Utrecht O16.

Utrecht ging van start met goed technisch voetbal en probeerde op die manier de fysieke duels met de een jaar oudere Fortuna spelers te ontwijken. En dat lukt ook aardig waardoor Utrecht in de 23e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Maar gaande weg de eerste helft bleek al dat Fortuna geen tegenstander was die zich zo maar gewonnen wenste te geven. Vooral met het spelen van de lange bal probeerden de Fortunezen op een snelle wijze het Utrecht doel te vinden. Even moest Utrecht een pas op de plaats maken.

De rust gaf trainer Ultee de gelegenheid de tactiek in ieder geval aan de puntjes weer wat meer op de i te zetten. Dat bleek effect te hebben en met het al maar jagen op de bal, druk zetten en het beter kiezen van de juiste posities kon een tweede doelpunt niet uitblijven. Door een prachtige combinatie over rechts kon in de 55e minuut de 2-0 opgetekend worden. Tien minuten voor het eind leek het pleit beslecht. Een foutje van Fortuna werd door onze net ingevallen, en van een lang blessureleed terugkerende, spits in de 70e minuut prachtig afgerond. En nog gaf Fortuna het niet op. Maar het had een heuse verdedigingsfout aan Utrechtse kant nodig om in de 85e minuut de eer te redden.

Met een terechte 3-1 overwinning liet de O16 zien dat je met technische en tactisch goed voetbal ook tegen een gemiddeld een kop grotere tegenstander als winnaar van het veld kunt stappen. Volgende week, tegen PSV O16 in Eindhoven, kan een volgende stap gemaakt worden