FC Utrecht is onderuit gegaan in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Derby County. De ploeg van trainer Erik ten Hag verloor op Sportcomplex Zoudenbalch met 3-2 van de Engelse oefenpartner.

De vriendschappelijke ontmoeting begon voortvarend voor de Eredivisionist. Nacer Barazite zette Utrecht in de veertiende minuut op een 1-0 voorsprong op aangeven van nieuwkomer Andreas Ludwig. In de 45ste minuut kwamen The Rams op gelijke hoogte via Ryan Shotton; de centrumverdediger kopte uit een corner de 1-1 binnen.

Tien minuten na rust kwam de Championship-club wederom via een hoekschop tot scoren. Johnny Russell maakte er met een kopstoot 2-1 van. Will Hughes vergrootte de marge in de 68ste minuut tot twee doelpunten via een afstandsschot. Barazite deed namens Utrecht tien minuten voor tijd nog iets terug; de aanvaller benutte een strafschop en tekende voor de 3-2 einduitslag.