FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 augustus » BeNe League start met 15 teams

 

 

De BeNe League, de hoogste vrouwencompetitie in Belgie en Nederland, zal dit jaar uit 15 teams bestaan i.p.v. 16 teams, want Sint Truiden heeft zich teruggetrokken. De club slaagde er niet in om kwalitatief goede speelsters aan te trekken.

 

 

De BeNe League verwelkomt ook twee nieuwe teams: AA Gent en R Antwerp FC. Antwerp gaf de speelsters en staf van het ter ziele gegane Beerschot onderdak en zo is er voor het eerst in de rijke geschiedenis van de oudste club van België vrouwenvoetbal te zien op de Bosuil.

AA Gent was al actief in het Belgische vrouwenvoetbal. De buffalo's werden vorig seizoen derde in eerste nationale, de reeks net onder de BeNe League. Zij vervangen Zulte Waregem dat geen nieuwe licentie aanvroeg.

De overige dertien teams nemen wel voor de tweede opeenvolgende keer deel aan de unieke grensoverschrijdende competitie. FC Twente schreef de eerste editie op zijn palmares na een bloedstollende titelstrijd met Standard de Liège. De ontknoping viel toen pas op de allerlaatste speeldag in een onderling duel in een kolkende Grolsch Veste. Deze twee teams zijn ook nu weer favoriet voor de BeNe-titel. Al lijken ook andere ploegen zich meer in de kampioenenstrijd te mengen.

PSV/FC Eindhoven en Ajax beginnen aan hun tweede seizoen in het vrouwenvoetbal en zullen na een knappe derde en vierde plaats vorig jaar, alleen maar meer ervaren voor de dag komen. Ook ADO Den Haag gaat na eerdere Nederlandse titels voor de hoogste graal. Aan Belgische zijde heeft Lierse de trainingsintensiteit fors opgedreven om de kloof met de top te dichten. RSC Anderlecht bouwde een bijna volledig nieuw team uit.

Telstar kan zich dan weer meten met de absolute top. De Witte Leeuwinnen wonnen vorig seizoen de B-reeks en mochten dus nog niet aan de bak tegen de acht topploegen. Maar in de nieuwe competitieformule komt daar verandering. Ook voor SC Heerenveen, FC Utrecht en PEC Zwolle is dit het geval. Club Brugge was vorig jaar nog de rode lantaarn, maar mikt nu op een plek in de linkerkolom. Ook OHL wil een plaats in de subtop veroveren.

 

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen