De wedstrijd begon 10 minuten later vanwege het drukke verkeer. PSV/FCE begon sterk aan de wedstrijd, in de 9e minuut werd een mooie steekbal door de verdediging van de FC Utrecht vrouwen gespeeld en benut door Lisanne Vermeulen. De stand is 1-0. In de 12e minuut is er een snelle ingooi op Myrthe Moorrees, zij schiet direct op doel maar helaas word deze inzet gepakt. In de 17e minuut test Simone van de Weert de keepster van PSV, haar inzet word uit het doel gehouden door Angela Christ. In de 23e minuut komt PSV/FCE met een snelle omschakeling voor de goal van Utrecht, Het lijkt tot 2 keer toe op buitenspel, maar de assistent-scheidsrechter laat de vlag omlaag. Danielle van de Donk schiet de bal binnen. In de 27e minuut word er een doelpunt afgekeurd van PSV/FCE, Lisanne Vermeulen liep in de buitenspelval. In de 32e minuut komt Nadia Coolen gevaarlijk door aan de rechterkant, haar voorzet word bij de eerste paal weggehaald. In de 41e minuut krijgen de FC Utrecht vrouwen een vrije trap, helaas gaat de inzet van Myrthe Moorrees net naast. We gaan rusten met een 2-0 achterstand.

De 2e helft is begonnen, opnieuw komt de snelle Nadia Coolen door aan de rechterkant. Ze geeft de bal voor, maar Sharon pakt alert de bal. In de 58e minuut verlaat Sabine Becx het veld en maakt plaats voor Nadia van Beerschoten. In de 59e minuut krijgt PSV/FCE een vrije trap, Manon van de Boogaard geeft de bal voor op Danielle van de Donk maar die kopt net over. in de 64e minuut komt er een gevaarlijk afstandschot van Nadia van Beerschoten, haar schot beland op de paal. In de 65e minuut verlaten Dominique van Wensveen en Sabine Verheul het veld, zij worden vervangen door Anne Maguire en Michelle van der Laan. in de 72e minuut gaan de FC Utrecht vrouwen 1 op 1 spelen, Joniek Bonnes verhuist naar de spits om daar voor meer gevaar te zorgen in de slotfase. in de 77e minuut kan Danielle van de Donk alleen af lopen op keepster Sharon Schoonderbeek zij red de bal. In de 81e minuut lijken de FC Utrecht vrouwen gevaarlijk te worden door een goede actie van Nadia van Beerschoten, helaas kan zij niet genoeg kracht zetten achter het schot. De Eindstand is 2-0, een terechte overwinning voor PSV/FCE.