FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » FC Utrecht is tevreden over concept speelprogramma 2015-2016

 

 

 

FC Utrecht is uitermate tevreden over het concept speelplan voor het seizoen 2015-2016, dat vandaag door de KNVB is vrij gegeven.

 

speeldagenkalender2015-2016.jpg

 

Op zaterdag 8 augustus begint FC Utrecht met een uitwedstrijd bij Feyenoord. Een week later speelt FC Utrecht thuis tegen SC Heerenveen, gevolgd door een uitwedstrijd bij ADO Den Haag en een thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

 

“Ja, tevredenheid overheerst bij mij na het doornemen van de conceptversie van het speelschema voor het nieuwe seizoen”, aldus Algemeen Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht. “Ons publiek heeft een voorkeur voor thuiswedstrijden op zondagmiddag. Daar hebben we er nu twaalf van toegewezen gekregen. Drie partijen op zaterdagavond; ook dat is mooi. Zaterdagavonden in Stadion Galgenwaard zijn sfeervol”, aldus Van Schaik.

 

Met name het feit dat er op zondag 29 november een thuiswedstrijd kan worden gespeeld, doet velen in de Domstad goed. Die dag is het precies tien jaar geleden dat David di Tommaso in zijn slaap overleed. “Dat heeft bij iedereen die bij de club is betrokken nog steeds heel veel impact”, zegt Van Schaik. “We zijn er, samen met de supporters, nu al mee bezig om van de thuiswedstrijd tegen Heracles op 29 november een speciale dag te maken.”

 

“Vanuit sportief oogpunt bezien staat ons een zware, uitdagende start te wachten”, doelt Van Schaik op het feit dat de Utrechters tijdens de beginfase van de jaargang veel ploegen treffen die afgelopen seizoen hoge ogen gooiden. “Natuurlijk is een woensdagavondwedstrijd niet ideaal, en die zit er voor ons ook tussen, maar we zijn al met al tevreden met de conceptversie van het speelschema. Veel van onze wensen zijn ingewilligd.”

 

Het volledige concept speelplan vind je hier:

http://home.knvb.nl/media/4562/concept-programma-betaald-voetbal.pdf

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.