FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 augustus » FC Utrecht verliest openingswedstrijd

 

 

 

Tijdens de eerste speelronde van de nieuwe jaargang liep FC Utrecht in het IJsseldelta Stadion tegen een 2-0 nederlaag aan tegen PEC Zwolle. Twee tegentreffers in het laatste kwartier van de wedstrijd deden de manschappen van trainer/coach Robby Alflen de das om.

Het doelpunt dat Soufian Moro maakt in de toegevoegde tijd van de wedstrijd PEC Zwolle - FC Utrecht, vertelt in grote lijnen het verhaal van de eerste pot van de nieuwe jaargang. Het doelpunt van de oud-speler van FC Utrecht, die aan zijn eerste speelminuten bezig is namens PEC Zwolle, is wonderschoon; dat moet gezegd. Maar het is ook een goal die behoorlijk fortuinlijk is. Een treffer die je zelden maakt, alleen als het flink mee zit.

Een tegendoelpunt bovendien - en vooral - dat je alleen incasseert op een avond waarop het allemaal net even niet wil lukken. Want: Moro komt in de blessuretijd van de wedstrijd in balbezit als FC Utrecht met man en macht - keeper incluis - tracht de gelijkmaker aan te tekenen. Iedereen is mee naar voren gekomen voor wat de laatste aanval van de avond lijkt te gaan worden.

Maar de bal wordt door de Zwollenaren weggewerkt, Moro komt in balbezit, ziet het verlaten doel van FC Utrecht en jenst vanaf dik vijftig meter de bal tegen de touwen. Een goal die, vermoedelijk, voor de nodige views gaat zorgen op YouTube. Een doelpunt dat, zoals dat dan heet, de wereld over zal gaan.

Een kwartier voor die fraaie 2-0 komt PEC Zwolle op voorsprong. Een diagonaal schot van Jesper Drost betekent de 1-0 in Zwols voordeel. Een goal die juist wordt gemaakt op het moment dat FC Utrecht dicht bij een openingstreffer lijkt te zijn.

FC Utrecht heeft het zwaar in Zwolle, maar weet in het duel met de winnaar van zowel de KNVB Beker als de Johan Cruijff Schaal naar mate de minuten verstrijken steeds meer grip te krijgen op zijn tegenstander. De ploeg krijgt kansen, al zijn dat er geen tientallen en geen heel grote; maar kansen zijn er. Diederik Boer blijkt op die momenten telkens een sta in de weg. En voorkomt daarmee succes voor FC Utrecht, dat beter kan dan het in Zwolle laat zien.

 

PEC Zwolle - FC Utrecht 2-0 (0-0)
75. Jesper Drost 1-0
90+3. Soufian Moro 2-0

Gele kaarten: Nikos Ioannidis (PEC Zwolle), Willem Janssen en Anouar Kali (beiden FC Utrecht).

Toeschouwers: 12.050.

Scheidsrechter: Eric Braamhaar. 

Opstelling PEC Zwolle:
Diederik Boer; Bram van Polen, Trent Sainsbury (29. Maikel van der Werff), Joost Broerse, Bart van Hintum; Ben Rienstra, Mustafa Saymak, Jesper Drost; Jody Lukoki (83. Soufian Moro), Stef Nijland (64. Nikos Ioannidis), Ryan Thomas.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Kai Heerings, Chris Kum (30. Yannick Cortie); Anouar Kali, Willem Janssen, Jens Toornstra; Mark Diemers (76. Adam Sarota), Leon de Kogel (59. Gévero Markiet), Nacer Barazite.

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen