3 september 2013

FC Utrecht - Club Brugge 3-0

De vrouwen van Utrecht hadden wat goed te maken na de nederlaag van afgelopen vrijdag tegen en in Gent. Niet alleen de nederlaag was een tegenvaller ook het vertoonde spel tegen AA Gent was teleurstellend.

Utrecht kwam op het complex van Elinkwijk gretig uit de startblokken en zette Brugge direct onder druk. In de 14e minuut reageerde Franca vd Kuilen alert op een bal die van de paal terugkwam en wist zo de 1-0 te scoren. De rest van de 1e helft blijft Utrecht het spel domineren. Utrecht komt vlak voor rust nog wel goed weg als een schot van Brugge op de lat belandt.

In het begin van de 2e helft heeft Joniek Bonnes pech met een kopbal net over het doel. Brugge gaat op zoek naar de gelijkmaker en dat betekent voor de thuisclub dat er meer ruimte komt en daar maakt Utrecht goed gebruik van. Na een klein uur spelen worden Franca vd Kuilen en Dominique van Wensveen vervangen door Wendy Mulder en Anne Maguire. Utrecht gaat op zoek naar de 2-0 en het is uiteindelijk Sabine Becx die in de 66e minuut scoort , voor de ouderen onder ons, á la Wim Jansen tegen AC Milaan in 1970. Utrecht blijft voor aantrekkelijk voetbal zorgen, creëert kansen en heeft pech dat schoten van Anne Maguire en Wendy Mulder het houtwerk treffen. Bij de spaarzame tegenaanvallen van Brugge weet keepster Sharon Schoonderbeek met knappe reacties een tegendoelpunt te voorkomen. Wendy Mulder zorgt na een mooie actie voor de verdiende 3-0 overwinning.

Opstelling Utrecht: Sharon Schoonderbeek, Michelle vd Laan, Hélène Heemskerk, Myrthe Moorrees, Joniek Bonnes, Simone vd Weerd, Nadine Hanssen, Nadia van Beerschoten (70e min. Sabine Verheul), Sabine Becx, Franca vd Kuilen (58e minuut Anne Maguire), Dominique van Wensveen (58e minuut Wendy Mulder).
Reservespelers: Sabine Verheul, Lisanne Hoogeveen, Anne Maguire, Wendy Mulder, Maxime Hoksbergen, Pien Schlosser, Linda Veldhuizen.

Gele kaarten: Franca vd Kuilen en Myrthe Moorrees