FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » Filip Bednarek krijgt een contract

 

 

 

Doelman Filip Bednarek is er tijdens zijn proefperiode bij FC Utrecht in geslaagd om de technische staf te overtuigen van zijn kwaliteiten. De 22-jarige Poolse jeugdinternational heeft bij FC Utrecht een contract voor één seizoen getekend met een optie op een tweede jaar.

 

 

filipbednarek2.jpg

 

 

Filip Bednarek maakte in 2008 op 15-jarige leeftijd de overstap van Amica Wronki naar de jeugdopleiding van FC Twente/Heracles en speelde zijn eerste wedstrijden voor FC Twente A1. In de zomer van 2010 maakte hij de overstap naar het beloftenteam van FC Twente. Met Jong FC Twente behaalde Bednarek in 2012 het kampioenschap in de Eredivisie en won hij in het begin van seizoen 2012/2013 de Super Cup. Filip Bednarek maakte op 6 december 2012 zijn officiële debuut voor FC Twente. Hij speelde de thuiswedstrijd in de UEFA Europa League tegen Helsingborgs IF. In juli 2013 tekende hij bij FC Twente een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen, waardoor hij sinds 1 juli transfervrij was.

 

 

filipbednarek3.jpg

 


Bednarek sloot twee weken geleden als proefspeler aan bij het Utrechtse keurkorps.
“We zijn er blij mee dat we Filip definitief aan onze selectie kunnen toevoegen”, zegt technisch manager Erik ten Hag. “Filip heeft tijdens zijn proefperiode bevestigd dat hij zeer talentvol is en als type een prima aanvulling op onze selectie is. Het is voor hem en voor ons een uitdaging door te groeien naar een stabiele eredivisiekeeper.” Met de komst van Bednarek, die de voorbije seizoenen in de Jupiler League met Jong FC Twente de nodige ervaring opdeed, komt het aantal keepers dat deel uitmaakt van de Utrechtse A-kern op drie. Naast de 22-jarige Bednarek zijn dat eerste keeper Robbin Ruiter (28) en de 19-jarige Menno Heus, die als derde aan de selectie is toegevoegd.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.