Jong FC Utrecht is er tegen Jong RKC Waalwijk niet in geslaagd de goede reeks voort te zetten. Op Sportpark Zoudenbalch werd het 0-2 voor de bezoekers. Jong RKC kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Mede door slordigheden in de opbouw en rommelig balverlies kwam Jong FC Utrecht deze achterstand niet meer te boven. In de tweede helft bouwde RKC de voorsprong uit, waarna de wedstrijd gespeeld was.

Beide ploegen begonnen gretig aan de wedstrijd. Dat resulteerde in de tweede minuut al voor een vrije trap voor Jong FC Utrecht na een overtreding op Gyliano van Velzen. De vrije trap leidde helaas niet tot een goal, evenals de daaropvolgende aanval met Soufian Moro in de hoofdrol. Aan de andere kant toonde Jong RKC zich een stuk efficiënter. Na eenvoudig balverlies van FC Utrecht opende Anthony Biekman in de zesde minuut de score met een knappe goal.

Daarop volgde een reeks mooie aanvallen van Jong FC Utrecht over de vleugels, waarbij vaak Jordy van der Winden, Van Velzen en Moro betrokken waren. Het lukte de thuisploeg telkens net niet de bal goed voor te krijgen of tot een geplaatst schot te komen. Hierdoor kwam RKC nooit echt in de problemen. Vlak voor rust leek Aleksandar Bjelica te tekenen voor de gelijkmaker. Hij kopte een vrije trap van Mark Diemers hard in. Zijn goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel, waardoor RKC met een 0-1 voorsprong de rust in ging.

Nog geen tien minuten in de tweede helft gooide RKC de wedstrijd op slot. De bal bleef in het strafschop gebied hangen bij de Utrechtse verdediging. Ingo van Weert was er snel bij en schoot de bal achter Jeroen Verhoeven: 0-2. Jong FC Utrecht bleef strijden voor de aansluitingstreffer. Zo schoot Daniël van Son over en vond Van der Winden na een rush vanaf eigen helft het zijnet. Aan de andere kant had FC Utrecht mazzel dat RKC zijn kansen om de score uit te breiden niet verzilverde.

Er werd een stevig slotoffensief ingezet, waarbij Myenty Abena als extra kracht voorin geposteerd werd. De druk naar voren kwam er, maar ondanks de goede intenties konden de spelers elkaar onvoldoende vinden om voor echt gevaar te zorgen. Zo pakte Jong RKC verdiend de overwinning, door veel efficiënter met de kansen om te gaan.