SC Heerenveen heeft aan het bezoek aan FC Utrecht drie punten overgehouden. De zege (1-2) was onterecht, de tweede Friese treffer was wel van ongekende schoonheid.

FC Utrecht was in de eerste helft de veel betere ploeg, maar ondanks onder meer een uitstekende mogelijkheid voor Kristoffer Petterson na amper twee minuten, was het Heerenveen dat halverwege op voorsprong stond. Op aangeven van topschutter Mark Uth (rechts op de foto) kapte Luciano Slagveer (tweede van rechts) jongeling Jeff Hardeveld uit, waarna hij via de paal raakschoot.

Ook na de pauze gingen de gastheren fanatiek op jacht naar een doelpunt, maar na een regen aan kansen sloegen de Friezen wederom toe. De manier waarop was werkelijk fenomenaal. Uth stuurde de bal met een fraaie voetbeweging door de benen van zijn directe tegenstander, Joey van den Berg (links op de foto) gaf het speeltuig vervolgens achter zijn standbeen langs voor op Sam Larsson, die knap raakschoot: 0-2.

De aansluitingstreffer van aanvoerder Willem Janssen, uit een strafschop, kwam veel te laat. Door de overwinning wipt Heerenveen over FC Utrecht heen. De Friezen bezetten nu de achtste plaats, Utrecht zakt naar plaats elf.