24 augustus 2013

FC Twente O17 - FC Utrecht O17 1-2

Op het prachtige veld van het trainingscomplex van Twente schoof Emre Bal 4 minuten voor tijd de winnende treffer achter de Twentse doelman. De ploeg van trainer Claudio Braga had reden om met vertrouwen aan de competitie te beginnen gezien de laatste wedstrijden in de voorbereiding. Met name de twee laatste oefenwedstrijd lieten zien dat het met het voetballend vermogen van de Utrechtenaren wel goed zit.

Toch begonnen we niet goed aan de wedstrijd tegen Twente. Er was veel balverlies en we werden met name op het middenveld afgetroefd door de Enschedeeërs. Een diepe bal vanuit het middenveld leidde dan ook de verdiende 1-0 in voor de thuisploeg na zo’n 11 minuten spelen.

Daarna richtte Utrecht zich wat op, begon beter te combineren en de duels werden met name achterin nu wel gewonnen. Het werd al snel 1-1, toen een voorzet van links leek te zijn afgeslagen maar de bal opnieuw werd ingebracht door Enrique Emerencia. Nick Hak scoorde daaruit met het hoofd de gelijkmaker. Utrecht kwam daarna steeds beter in het spel en was vaak met diepe ballen over de flanken heel gevaarlijk. Kansen genoeg, maar doelpunten bleven verder tot de rust uit.

In de tweede helft was Utrecht het eerste half uur de bovenliggende partij. Desondanks bleven grote kansen uit. Twente nam na een half uur het heft weer over van Utrecht, dat wat uitgeblust leek. Verder dan twee weliswaar kansrijke kopballen kwam Twente echter ook weer niet.

Met drie verse wissels probeerde Utrecht in de laatste 10 minuten alsnog de winst mee naar Utrecht te nemen. En dat lukte wonderwel: de diepe bal op Karim Loukili was op maat, waarna Karim goed doorging, het overzicht prima behield en Emre Bal in staat stelde om de 1-2 te scoren. Alhoewel de uitstekende scheidsrechter nog ruim 5 minuten bijtelde kwam de Utrechtse zege niet meer in gevaar.

Met een goed gevoel kon de ploeg weer terugkeren naar Zoudenbalch, waar komende dinsdag alweer de tweede competitiewedstrijd op het programma staat: om 18.30 uur is Roda JC de tegenstander.

Scoreverloop:
11` 1-0
19` 1-1 Nick Hak (assist Enrique Emerencia)
76` 1-2 Emre Bal (assist Karim Loukili)