Jong FC Utrecht heeft maandagavond gelijkgespeeld in het uitduel tegen koploper Jong Feyenoord/Excelsior. Op Sportcomplex Varkenoord werd het 1-1. Jong FC Utrecht speelde sterk en creëerde veel kansen, maar de paal en de lat stonden een overwinning in de weg. De wedstrijd startte iets later, omdat een gat in het doelnet nog moest worden hersteld.

De ploeg van Ab Plugboer begon direct gretig aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Jong Feyenoord, maar daarna pakte Jong Utrecht het initiatief. Met fris combinatievoetbal werd continu druk uitgevoerd op de Rotterdamse verdediging. Onder anderen Romano van der Stoep, Sean Klaiber en Kenny Teijsse kregen kansen, maar zij waren niet in staat zichzelf en de ploeg te belonen voor het goede veldspel.

Waar FC Utrecht naliet te scoren, deed Jong Feyenoord dit wel. In de 35ste minuut mocht John Goossens aanleggen voor een vrije trap. Hij schoot de bal op fantastische wijze, onhoudbaar, achter keeper Jeroen Verhoeven en zette daarmee de thuisploeg op voorsprong. Jong FC Utrecht herpakte zich snel en bleef aanvallen. Scorend deed het echter niet, waardoor de ruststand 1-0 bleef.

Het doel in de twee helft was duidelijk: doorgaan met goed voetballen en de kansen benutten. In de 64ste minuut viel de verdiende gelijkmaker. Uit een corner van Mark Diemers schoot de bal via het been van Jeff Hardeveld in de Rotterdamse goal: 1-1. Ondanks een reeks goede kansen wist Jong FC Utrecht daarna niet meer te scoren. In de laatste minuut voorkwam Jeroen Verhoeven met een goede redding een herhaling van vorige week, toen in de slotminuut werd verloren van Jong Willem II.

Trainer Ab Plugboer was tevreden over het vertoonde spel. Zijn ploeg leverde een echte teamprestatie, waarbij iedereen voor elkaar werkte. De ploeg wilde voetballen en speelde met veel druk naar voren. Ook in de omschakeling was iedereen er snel bij om Jong Feyenoord uit de aanval te halen. Een goede prestatie van het collectief, waarbij het jammer is dat de ploeg zichzelf in de afwerking vergat te belonen.

Dit was alweer de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Volgende week speelt Jong FC Utrecht een oefenduel tegen Jong PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Zwolle en begint om 18.30 uur.