Slordigheden en persoonlijke fouten maakten dat Jong FC Utrecht er maandagavond niet in slaagde op eigen veld te winnen van Jong Sparta Rotterdam. Na een 0-1 achterstand leek Jong FC Utrecht met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan, maar op slag van rust viel de 2-2. In de tweede helft besliste Jong Sparta de wedstrijd. Voor FC Utrecht scoorden Cedric Badjeck en Soufian Moro. Adam Sarota maakte na bijna tien maanden afwezigheid zijn rentree. De middenvelder speelde dertig minuten.

Jong Sparta kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De bezoekers profiteerden van slordig balverlies op het middenveld en openden de score met een goal van Huseyin Dogan. Daarna kwam Jong FC Utrecht wat meer in de wedstrijd en kon meer druk zetten. De gelijkmaker viel verdiend. Uit een zeer goed opgezette aanval gaf Kevin van Kippersluis vanaf de linkerkant voor op Badjeck, die de bal hard in schoot. Daarna volgde een aantal goede aanvallen, die net voor of naast de goal strandden.

In de veertigste minuut zette Soufian Moro zijn ploeg op voorsprong. Dit leek ook de ruststand te gaan worden, maar in de laatste minuut van de eerste helft maakte Cendrino Misidjan gelijk uit een corner.

In de tweede helft lag het tempo hoog. Jong FC Utrecht ging weer op zoek naar de voorsprong, maar in de gretigheid werden ook veel fouten gemaakt. Aan beide kanten was het spelbeeld rommelig. De beslissing viel in de 68ste minuut. De bal werd door een Utrechtse verdediger eenvoudig ingeleverd bij Robbert Olijfveld. De speler van Jong Sparta had daardoor vrije doortocht richting goal en faalde niet, oog in oog met doelman Jeroen Verhoeven: 2-3. De thuisploeg probeerde de gelijkmaker nog te forceren, maar wist ondanks een aantal kansen niet meer te scoren.

Ondanks het verlies gaf de rentree van Adam Sarota een positief tintje aan deze wedstrijd. De middenvelder was heel blij om na de lange maanden van afwezigheid weer te mogen spelen en kijkt alweer uit naar de volgende wedstrijd.