Vandaag staat een uitwedstrijd op het programma voor FC Utrecht O15. AFC O15 uit Amsterdam is de tegenstander. Beide ploegen zijn bovenin de competitiestand te vinden en het belooft dus een spannend duel te worden.

In het begin van de wedstrijd gaan beide ploegen gelijk op in de strijd. Wel probeert FC Utrecht het initiatief te nemen, door middel van een verzorgde opbouw. Zo nu en dan wordt er te vroeg gekozen voor de lange bal en doordat FC Utrecht met wind in de rug speelt, verdwijnt de bal dan ook vaak over de achterlijn van de tegenstander. Zonde, want vaak is het helemaal niet nodig om deze bal te spelen. Ondanks dat FC Utrecht beter in de wedstrijd komt, is het AFC die de voorsprong pakt in Amsterdam. Na balverlies van een FC Utrecht speler en een goede redding van de keeper, weet de speler van AFC de bal toch in het doel van FC Utrecht te schieten. FC Utrecht geeft niet op en blijft het eigen spel spelen. Na een schitterend ingeschoten vrije trap en een uitstekend uitgespeelde aanval van FC Utrecht, weet het dan ook de verdiende voorsprong te pakken, 1-2. Een minuut later kan de wedstrijd op slot gegooid worden, maar de speler van FC Utrecht weet de bal niet in het doel te schieten na een goede voorzet vanaf de zijkant. Waar iedereen al rekening houdt met een voorsprong voor FC Utrecht in de rust, is het AFC dat de gelijkmaker binnenschiet. Na balverlies voorin en niet goed verdedigen van FC Utrecht, scoort de spits van AFC via de binnenkant van de paal.

Ondanks de onnodige ruststand voor FC Utrecht is er nog niets aan de hand. AFC speelt het spel met de mogelijkheden die zij hebben en doet dit prima. AFC zoekt dan ook vaak de lange bal, zeker gezien het feit dat AFC nu met de wind mee speelt. De wind speelde een grote factor in Amsterdam en dit zal later in de wedstrijd nog blijken. FC Utrecht dwingt het af om op de helft van de tegenstander te spelen, maar tot echt grote kansen resulteert dit nog niet. Zes minuten voor tijd is AFC de ploeg die weer op voorsprong komt. Een vrije trap vanaf eigen helft wordt verkeerd ingeschat en de stand is 3-2 voor AFC. De kopjes van een aantal spelers van FC Utrecht gaan nu hangen en dit is niet bevorderlijk voor het spel. Drie minuten voor tijd krijgt FC Utrecht alsnog een grote kans, maar door een verkeerde keuze zal dit niet leiden tot de gelijkmaker. FC Utrecht verzuimt om deze wedstrijd te winnen.

Volgende week speelt FC Utrecht tegen ADO Den Haag O15, opnieuw een hoogvlieger in de competitie.

AFC O15 - FC Utrecht O15 3-2 (2-2)