12 oktober 2013

PEC Zwolle - FC Utrecht 1-3

De Fc Utrecht vrouwen stonden voor een moeilijke klus tegen PEC Zwolle, vorig seizoen hadden ze niet veel punten gepakt tegen deze tegenstander.

De wedstrijd begon ook aftastend voor beide partijen. De eerste 15 minuten waren er kleine kansjes aan beide zijden. In de 19e minuut van de wedstrijd was er een corner voor PEC Zwolle die in 1 keer het doel invloog van keepster Maxime Hoksbergen. De doelpuntenmaakster aan de kant van PEC Zwolle was captain Sylvia Smit.

Het duurde tot de 27e minuut tot FC Utrecht antwoord gaf. Een slimme loopactie van spits Anne Maguire bracht de 1-1 op het scorebord. De uitstekend vlaggende assistent scheidsrechter vlagde derhalve niet voor buitenspel zodat zij alleen voor de keeper kwam te staan en schoot uitstekend in.

In de 37e minuut kwam er nog een goede kans aan de FC Utrecht zijde, na een mooie pass van Michelle van der Laan op Sabine Becx schoot laatst genoemde net naast. Ruststand 1-1.

FC Utrecht begon scherp aan de 2e helft, dit resulteerde in de 47e minuut dat een mooi schot van Wendy Mulder net naast het doel ging.

In de 57e minuut kwam Simone van der Weerd er in voor Nadine Hanssen. Dit bleek een gouden wissel te zijn.

In de 59e minuut kwam er een steekpass van Anne Maguire op Wendy Mulder en zij legt de bal uitstekend in het doel. De stand is 1-2. Nog een hoogtepunt in de wedstrijd is in de 64e minuut na een goed genomen corner, Joniek Bonnes uitstekend de bal op het doel kopte, maar deze net voor de lijn werd weggewerkt.

FC Utrecht voerde de druk nog meer op en in de 69e minuut werd een afgeslagen bal prachtig vanaf 16 meter in het doel geschoten door Simone van der Weerd. Stand 1-3.

Zwolle gaat achterin 1 op 1 spelen. Zo kwam er nog meer ruimte voor onze meiden. In de 75e minuut was er een kopbal van Joniek Bonnes op de lat. In de 79e minuut verliet Nadia van Beerschoten het veld die uitstekend speelde en Franca van de Kuilen nam haar plek in. De laatste wissel vond plaats in de 84e minuut, Dominique van Wensveen kwam het veld in voor Wendy Mulder.

De dreiging vanaf de rechter kant kwam in de laatste minuut van de wedstrijd van Dominique van Wensveen, na een prachtige passeerbeweging met de bal passeerde ze der tegenstander ze gaf hem voor, helaas was het buitenspel. Dit was de eindstand van de wedstrijd 1-3 in het voordeel van FC Utrecht. De 3 punten gingen mee naar de Domstad.