FC Utrecht O15 speelt vandaag een uitwedstrijd in Almere tegen Almere City O15. FC Utrecht gaat als nummer vijf van de competitie van start tegen Almere City, de nummer tien van de competitie.

In de eerste helft zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. FC Utrecht voetbalt prima op eigen helft, maar kiest te vaak, te snel voor de diepte. Hierdoor wordt er vaak balverlies geleden. Almere City probeert het veld klein te houden en met de snelle dieptebal de ruimte achter de verdediging van FC Utrecht te vinden. Beide ploegen creëren de eerste helft weinig kansen en de logische tussenstand van 0-0 is een terechte ruststand.

De tweede helft speelt FC Utrecht beter dan de eerste helft. Hierdoor kan FC Utrecht vaker op de helft van de tegenstander komen. Almere City probeert het nog een aantal keer met steekballen achter de verdediging van FC Utrecht, echter worden deze gepakt door de keeper van FC Utrecht. Een aantal uitgespeelde kansen worden helaas niet benut, maar uiteindelijk weet FC Utrecht nog twee keer te scoren uit een standaardsituatie (vrije trap en corner). FC Utrecht wint al met al 0-2 in Almere en dwingt hiermee de derde plaats op de ranglijst af. Volgende week speelt FC Utrecht O15 een thuiswedstrijd tegen Groningen O15.

Almere City O15 - FC Utrecht O15 0-2