FC Utrecht heeft in de eredivisie gelijkgespeeld tegen FC Twente. De Utrechters zagen na negentig minuten 1-1 op het scorebord staan. De Domstedelingen hebben nu 30 punten na 26 wedstrijden.

Trainer Jan Wouters koos voor een opstelling zonder de Amerikaanse aanvaller Juan Agudelo, in zijn plaats begon Johan Mårtensson. In de achttiende minuut kwam FC Twente op voorsprong door Quincy Promes. De aanvaller kon in het doelgebied knap vrij inschieten na een doorgekopte bal. Twente bleef de bovenliggende partij, al raakte Mark van der Maarel nog de paal in een klutssituatie.

Direct na de pauze maakte Tommy Oar de gelijkmaker. Vanaf de aftrap kreeg de Australische international de bal en schoot vanaf de zestienmeter zijn eerste seizoenstreffer binnen. In de 62e minuut ging Jens Toornstra alleen op doelman Marsman af, zijn schuiver werd door de goalie gered. In de 76e minuut was Oar dicht bij zijn tweede treffer. Zijn schot rolde net langs het doel van Marsman.

Bij FC Utrecht moest doelman Robbin Ruiter een paar keer in actie komen. Ook had FC Utrecht geluk toen een goal van FC Twente ten onrechte werd afgekeurd wegens buitenspel.

Mark van der Maarel pakte zijn vijfde gele kaart en is volgende week tegen PSV in Eindhoven geschorst.