FC Utrecht O19 trof vandaag Vitesse O19. Net als de thuisploeg hadden zij hun eerste wedstrijd gewonnen. FC Utrecht van sc Heerenveen O19, Vitesse van Ajax O19. Interessant dus om te zien, hoe beide ploegen er voor stonden ten opzichte van elkaar. FC Utrecht trok na 90 minuten + extra tijd aan het langste eind met een overtuigende 3-0 overwinning. De doelpunten kwamen op naam van Anthony Berenstein (2 x) en Mitchell van Rooijen. Hij scoorde uit een penalty.

Vitesse zette vanaf de eerste minuut vroeg druk om zodoende de opbouw van de gastheren te verstoren. En het duurde even voordat de thuisploeg zich daaraan kon onttrekken. Het eerste kwartier was er weinig te beleven voor beide doelen. Vitesse opende de reeks kansen en mogelijkheden. In de 15e minuut combineerde de ploeg van trainer Joseph Oosting zich door de Utrechtse verdediging heen. Maar tot scoren kwam het niet. Door de thuisploeg werd pas voor wat opwinding voor het Arnhemse doel gezorgd na een goed half uur spelen. Uit een corner werd het gevaarlijk bij de 2e paal. Jammer genoeg kwam Nick Lim te laat om de bal binnen te werken. De ban werd nog voor de rust gebroken door Anthony Berenstein. Hij zette goed door vanaf rechts en trok naar binnen, waarna hij hard met links uithaalde. Zijn schot werd van richting veranderd en verdween achter doelman Stef Brummel. De 1-0 stond op het bord op een prima moment, zo'n 5 minuten voor de rust. Berenstein had 10 minuten daarvoor al een signaal afgegeven, door voor doelman Brummel op te duiken. Maar de laatste wist het gevaar toen nog te keren.

De tweede helft was koud bezig, of Berenstein had zijn 2e goal van vandaag in het netje liggen. Daaraan ging een fraai staaltje druk zetten op het juiste moment vooraf. Louk Dekkers en Nick Lim waren verantwoordelijk voor de uitvoering. Dekkers kon daardoor overnemen en Berenstein wegsturen. Zijn schot in de lange hoek leverde de 2-0 op. In het vervolg van de wedstrijd werd de thuisploeg sterker en stichtte ook meer gevaar. Maar zowel Louk Dekkers (wordt geblokt) als Odysseus Velanas (strandt op de keeper) weten niet tot scoren te komen. Het laatste deel van de wedstrijd zette Vitesse nog eens aan om iets te forceren. Maar de Utrechtse verdediging kwam niet echt in de problemen. Het leverde aan de andere kant ruimte op voor de Utrechtse voorwaartsen. Een penalty was de beloning, toen doelman Brummel een vrije trap in zijn strafschopgebied veroorzaakte. De uitstekend leidende scheidsrechter Boringa (hij liet het spel lopen en hield de kaarten op zak) uit Leeuwarden wees naar de stip. Het was Mitchell van Rooijen die zich deze buitenkans niet liet ontnemen. Hij tekende voor de 3-0 eindstand.
Trainer Robert Wijnands was een tevreden man: "Over het geheel gezien heb ik een uitstekende partij voetbal gezien. Met uitzondering van de beginfase is Vitesse niet echt gevaarlijk geweest. Maar ik zag toch ook een aantal punten die beter kunnen, beter moeten. Die heb ik na afloop in de kleedkamer ook benoemd. Maar, nu eerst genieten van het zoet van de overwinning. Maandag pakken we de draad weer op en werken we naar Feyenoord toe".

De ploeg van Wijnands staat nu, samen met Feyenoord O19, bovenaan in de Nike Eredivisie. Beide ploegen zijn nog ongeslagen. De Rotterdammers hebben nét een iets beter doelsaldo en komen volgende week op bezoek in Utrecht. De wedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch begint om 14.30 uur. De toegang is gratis.

FC Utrecht O19-Vitesse O19 3-0
40. 1-0 Anthony Berenstein
48. 2-0 Anthony Berenstein
72. 3-0 Mitchell van Rooijen (p)