Vandaag stond de eerste wedstrijd voor de bekerpoule voor FC Utrecht O13 op het programma. Dit was de uitwedstrijd tegen Ajax D1. De eerste 15 minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De strijd speelde zich het meeste af op het middenveld. Ajax was feller en had het meeste balbezit. In de 21e minuut wordt de 0-1 voor FC Utrecht afgekeurd wegens aanvallen van de keeper. Drie minuten later is het raak voor Ajax. Een aanval op links, de voorzet komt bij de 2e paal en wordt ingekopt. 1-0.

Het spelbeeld blijft hetzelfde tot de laatste minuut van de 1e helft. Een aanval van Ajax over rechts, de voorzet en in de kluts wordt de 2-0 gemaakt wat tevens de ruststand is.

In de rust wisselt trainer Marcel van der Net twee spelers en gaat voor een goed resultaat. De beloning komt in de 37e minuut. FC Utrecht mag een vrije trap nemen links buiten de 16. In de kluts maakt FC Utrecht de 2-1.

Eén minuut later is het al 3-1 als een te korte terugspeelbal door Ajax wordt onderschept en de spits van Ajax scoort. FC Utrecht zet alles op alles maar het is Ajax dat de 4-1 en 5-1 scoort.

Ondanks de score speelde FC Utrecht een redelijke tweede helft. Volgende week wacht de eerste competitiewedstrijd uit tegen AZ.

Ajax D1 - FC Utrecht O13 5-1 (2-0)