Voor de 2de competitiewedstijd van het seizoen kwam de tegenstander van O14 uit het verre Noorden. Om 12:30 uur floot de scheidsrechter voor de start van FC Utrecht O14 tegen RVO/GC Cambuur O14.

FC Utrecht begon de wedstrijd heel dominant er werd bijna uitsluitend op de helft van Cambuur gespeeld. Veel ging over de rechterkant en de 1:1 duels werden in het voordeel van de Utrechtenaren steeds beslist. Het wachten was op doelpunten. In de 21ste minuut viel de verlossende treffer. Een prachtige voorzet vanaf rechts werd heel mooi ingekopt 1-0.

Utrecht kreeg veel kansen maar de bal wilde er niet in. In de 36ste minuut was er een geweldige actie vanaf links. Onze linksbuiten trok met veel snelheid naar binnen toe en werd getackeld binnen de 16 meter. Scheidsrechter maakt de juiste belsissing door gelijk naar de stip te wijzen. De penalty werd prima binnengeschoten 2-0.

In de laatste fase van de wedstrijd zakte Cambuur volledig weg op eigen helft. De tegenstander kwam er niet meer uit. Utrecht was op alle fronten beter. In de 57ste minuut pakte de spits van Utrecht de bal op iets voorbij de middenlijn en ging een solo aan. Na 3 tegenstanders te hebben gepasseerd schoot hij de bal onberispelijk in. FC Utrecht won de wedstijd met 3-0. Gezien het veldoverwicht en de kansen hadden er meer doelpunten ingezeten. Maar 3 punten in de tas dat was het belangrijkste voor deze zaterdag. De trainer heeft goede dingen gezien waar hij verder op kan bouwen. Aankomend weekend is FC Utrecht O14 vrij.