Voor de tweede keer in een week tijd heeft Carlo de Reuver zijn ploeg Excelsior een punt bezorgd. De invaller zorgde vrijdag in blessuretijd voor de 2-2 tegen FC Utrecht. De Reuver tekende vorige week zondag bij AZ ook al voor een belangrijke treffer. Toen maakte hij de 3-3.

De thuisploeg, die met dezelfde elf spelers aantrad als vorige week, had in het begin van het duel het beste van het spel. Dat resulteerde halverwege de eerste helft in de verdiende openingstreffer. Jeff Stans vond met een steekpass Luigi Bruins, die de bal tegen de paal tikte. Spits Tom van Weert stond vervolgens op de goede plek om de rebound achter doelman Jeroen Verhoeven te schuiven (1-0).

Utrecht richtte zich na die achterstand echter op en al snel kwam de equipe op gelijke hoogte, al was de manier waarop bijzonder gelukkig. Kristoffer Peterson leek zich op de rechterflank vast te lopen, maar besloot de bal alsnog richting het doel te trappen. De mee opgekomen linksback Mark van der Maarel, terug na een schorsing, kreeg het harde schot van de Zweed tegen zich aan en werkte de bal vervolgens, al dan niet bewust, in één keer met de borst in de verre hoek: 1-1. Ruud Boymans liet amper een minuut later na de 1-2 te maken. De clubtopscorer schoot van zo'n 16 meter over.

Na de rust nam Utrecht steeds vaker het initiatief, wat onder meer leidde tot een kopbal van Ramon Leeuwin. De centrumverdediger kreeg de bal echter niet tussen de palen. Toch kwam ook Excelsior er nog wel eens uit. Zo zag Adil Auassar dat Verhoeven iets te ver voor zijn doel stond. De doelman kon de poging van afstand echter uit de lucht plukken.

In het slot was het vooral Utrecht dat aandrong, ook omdat Excelsior belangrijke spelers als Bruins en Auassar in de loop van de tweede helft geblesseerd zag uitvallen. Chris Kum leek het slotoffensief van Utrecht te bekronen door in de 84e minuut de 1-2 binnen te koppen, maar in blessuretijd kroonde De Reuver zich opnieuw tot held van de dag door volledig vrij de 2-2 binnen te schieten.