FC Utrecht O14 heeft met grote cijfers Vreeswijk C1 verslagen in het eerste groepsduel in de beker. Op sportpark Zoudenbalch werd het 12-0 na een 6-0 ruststand. Vooraf was er enige onduidelijkheid of Utrecht wel kon aantreden vanwege te weing spelers bij de tegenpartij. FC Utrecht O14 trad aan tegen een, op het laatste moment geformeerd team, van Vreeswijk C1.

Het werd een wedstrijd van 1-richtingsverkeer. FC Utrecht O14 domineerde vanaf het eerste fluitsignaal. Het was duidelijk dat de mannen van Wijands al enige tijd aan het trainen waren en Vreeswijk net begonnen was. In de 6e minuut viel al de 0-1 met een actie vanaf de linkerkant. In de 11e minuut was het al 2-0 op de borden met een prachtig afstandschot van 20 meter. Vreeswijk was alleen maar aan het verdedigen en Utrecht had alle grip op de wedstrijd. De 3-0 viel in de 14e minuut ook weer vanaf links toen een voorzet prachtig werd binnengelopen door een FC Utrecht speler. In de 20e en 23ste minuut vielen de 4-0 en de 5-0 steeds vanuit een sterke opbouw waar de tegenstander geen grip op had. De 6-0 in de 30ste minuut was wederom vanuit een standaardcombinatie en belandde via een been van de tegenstander in het doel.

FC Utrecht begon de 2e helft ook oppermachtig. Vreeswijk had geen enkel antwoord op de prachtige combinaties en het loopwerk vooral van de zijkanten. In de 39ste minuut viel de 7-0 en in de 52ste minuut viel de 8-0. In de 54ste minuut viel de 9-0. Alsof dit nog niet voldoende was kreeg FC Utrecht nog een penalty in de 57ste minuut: 10-0. De 11-0 viel in de 66ste minuut en in de 69ste minuut was de 12-0 een feit.

Conclusie over de wedstrijd: FC Utrecht O14 domineerde op alle fronten. Het klasseverschil tegen het samengestelde Vreeswijk was overduidelijk. Dit geeft veel vertrouwen voor de aankomende beker- en competitiewedstrijden wetende dat het met scoren wel goed zit. Nu kijken of wij dit niveau zowel fysiek als mentaal kunnen vasthouden tegen sterkere amateurverenigingen en BVO"s.