28 september 2013

Sparta O17 - FC Utrecht O17 1-5

FC Utrecht O17 heeft vanmiddag met ruime cijfers gewonnen bij Sparta Rotterdam. Het werd 5-1 voor de ploeg van trainer Claudio Braga.Zoals we gewend zijn de laatste wedstrijden begon Utrecht goed aan de wedstrijd op sportpark Nieuw Terbregge. Sparta werd terug gedrongen en er werd niets weggegeven. Het was dan ook wachten op de openingstreffer.

Nadat eerst spits Nick Hak een vrije bal voor een leeg doel niet onder de lat wist te krijgen, was het na 16 minuten linkervleugelverdediger Tim Brinkman die prima doorkwam en de bal beheerst in de lange hoek langs Sparta keeper Robin Boot schoot.

Sparta kwam er daarna gevaarlijker uit en waarschuwde Utrecht met een prima aanval, waarbij Utrecht keeper Bodhi Prinssen redding moest brengen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee zou je zo denken, maar Utrecht gaf te veel ruimte weg en in de 30ste minuut kwam Sparta dan ook langszij via spits Tyrone Conraad die een uitgespeelde aanval verzilverde.

Daarna nam Utrecht echter het heft weer in handen en nadat eerst een prachtige aanval via Anthony Berenstein en Nick Hak tot een onterecht afgekeurd doelpunt had geleid, wist Anthony Berenstein vlak voor rust Utrecht weer op voorsprong te zetten door een vrije trap in de korte hoek binnen te schieten. De vrije trap was ontstaan na prima doorzetten van Zakaria El Bennay aan de rechterkant die onreglementair werd gestuit.

In de tweede helft was het na een minuut alweer raak toen spits Nick Hak foutief verdedigen van Sparta attent afstrafte. Zes minuten later was de wedstrijd beslist: de meegekomen Jimmy Spruit schoot een hoekschop van Anthony Berenstein bij de tweede paal binnen.

Utrecht had daarna de score verder kunnen en moeten opvoeren. Anthony Berenstein raakt alleen voor keeper Boot de lat, de verder goed spelende Jerreau Cairo wilde een vrije kans te mooi afmaken, daar waar een simpele schuiver doeltreffend was geweest en Karim Loukili schoot na een prachtige aanval naast, maar revancheerde zich voor die misser door een kwartier voor tijd prachtig de 1-5 binnen te schieten na een pass van Tim Brinkman.

De laatste minuten wilde Utrecht het soms te mooi uitspelen en dat leidde nog tot slordig balverlies en daardoor enkele Sparta kansen, maar de Rotterdammers pakten die presentjes niet uit.

Trainer Claudio Braga was een tevreden mens: “We waren vandaag heer een meester, en heersten zowel verdedigend als aanvallend. We haalden een hoog niveau en het oogde allemaal zeer volwassen.”

Sparta Rotterdam B1 - FC Utrecht O17 1-5
“16 0-1 Tim Brinkman
“30 1-1 Tyrone Conraad
“35 1-2 Anthony Berenstein
“41 1-3 Nick Hak
“47 1-4 Jimmy Spruit (assist: Anthony Berenstein)
“65 1-5 Karim Loukili (assist: Tim Brinkman)

Opstelling FC Utrecht O17: Bodhi Prinssen, Aaron Böck, Jimmy Spruit, Enrique Emerencia, Tim Brinkman, Fouad Dahmani (“67 Tijn Wicherink), Karim Loukili, Jerreau Farel Cairo, Zakaria El Bennay (“67 Jesse Afriyie), Nick Hak, Anthony Berenstein.