Vanmorgen stond de competitiewedstrijd FC Utrecht O13 tegen Zeeburgia D1 op het programma. Het is al weer de 11e speelronde van de competitie.

De aftrap is voor de Utrechters. De eerste 5 minuten zien er hoopvol uit. Utrecht zet druk naar voren en wil een vroeg doelpunt forceren. In de 11e minuut loopt het echter heel anders. Zeeburgia zet op rechts een aanval op. De bal komt laag voor het Utrecht doel en wordt binnengetikt, 0-1. Een behoorlijke domper voor trainer Marcel van der Net en zijn team. FC Utrecht probeert zich te herpakken en dit levert enkele kleine kansen op. Het lijkt er op dat Utrecht zich mee laat slepen in het lage tempo van Zeeburgia. Het is duidelijk dat FC Utrecht deze eerste helft zijn dag niet heeft. In de 29e minuut is het toch reden voor de supporters om te juichen. Op het middenveld wordt de bal afgepakt, diep gespeeld en FC Utrecht maakt voor de rust de 1-1.

In de rust wisselt de ontevreden Marcel van der Net 3 spelers. Eindelijk gaan de Utrechters spelen zoals het hoort bij de voetbalstijl van FC Utrecht. Dwingend, naar voren gericht en met lef. Dit resulteert in de 37e minuut in de dan verdiende 2-1. Je ziet dat deze treffer bevrijdend werkt. Er komt meer overleg en rust in het spel van FC Utrecht. Zeeburgia komt de gehele 2e helft niet meer onder de druk uit en het is wachten op meer doelpunten. In de 53e minuut neemt FC Utrecht een corner vanaf recht en de bal wordt perfect ingekopt, 3-1. Eén minuut laat staat de 4-1 op het scorebord als een voorzet vanaf rechts door een speler van Zeeburgia in eigen doel wordt geschoten. De 5-1 valt in de laatste minuut wederom uit een corner. Al met al een prima tweede helft en de winst is dan ook verdiend.

Volgende week de thuiswedstrijd voor de competitie thuis tegen AZ D1 om 10.30 uur.

FC Utrecht O13 - Zeeburgia D1 5-1 (1-1)