FC Utrecht heeft de thuiszege op FC Twente (1-0) in Deventer een passend vervolg gegeven. In De Adelaarshorst wonnen de Utrechters met 0-2 van Go Ahead Eagles. FC Utrecht heeft door dit resultaat nog een kleine kans op de achtste plaats, terwijl Go Ahead Eagles de nacompetitie vrijwel niet meer kan ontlopen.

Sébastien Haller is met twee uitmuntende treffers de grote man in de Adelaarshorst, maar de meest opvallende man is Bart Ramselaar. De bal die Ramselaar, achttien lentes jong pas, na een uur spelen geeft op Sébastien Haller is van wereldklasse. Hij zet de Franse spits hiermee alleen voor de keeper. Aan één balcontact heeft Haller vervolgens voldoende om de bal met buitenkant rechts over de sluitpost te wippen en de wedstrijd in het slot te gooien: 0-2.

Een terechte winst, want FC Utrecht is grote delen van het duel de betere partij. Al direct na de aftrap zijn de bezoekers via Mark Diemers gevaarlijk. Een paar minuten later stuit een inzet van Utrecht-aanvaller Rubio Rubin op Go Ahead-doelman Mickey van der Hart. Na negentien minuten is Haller trefzeker in Deventer na een heerlijke steekpass van Yassin Ayoub. Het levert een verdiende voorsprong op, omdat FC Utrecht simpelweg een maatje te groot is voor Go Ahead Eagles (0-1). Toch krijgt Go Ahead voor rust eveneens de nodige kansen, waarvan een inzet van Peter van Ooijen tegen het been van keeper Robbin Ruiter de gevaarlijkste is.

Na de pauze probeert Go Ahead Eagles snel de gelijkmaker te forceren.  Meteen in de 46e minuut breekt Lesly de Sa door de Utrechtse verdediging, maar opnieuw brengt Robbin Ruiter redding. Vier minuten later moet Mark Diemers op de doellijn redding brengen als Glynor Plet vanuit een hoekschop gevaarlijk op doel schiet. Daarna neemt FC Utrecht de regie weer over en dat resulteert in de 61e minuut in de tweede treffer van Sébastien Haller.

In het vervolg van de wedstrijd wordt Go Ahead Eagles bij vlagen aan flarden gespeeld door FC Utrecht. De ploeg uit Overijssel knokt voor haar laatste kans om de nacompetitie te ontlopen, maar daar is in het veld niets van te zien. FC Utrecht heeft de regie in handen en krijgt een groot aantal kansen om de score verder uit te bouwen. Aanvoerder Willem Janssen vertolkt daarin een belangrijke rol. Hij pikt de ballen ter hoogte van de laatste linie op, om ze vervolgens te verdelen onder zijn ploeggenoten.

Met Marnix Kolder als extra spits probeert Go Ahead Eagles het tij nog te keren. Het haalt echter niets uit. Go Ahead Eagles krijgt twee kansen om de aansluitingstreffer te maken. Peter van Ooijen schiet van afstand op doel, maar Robbin Ruiter speelt opnieuw een prima wedstrijd en houdt zijn doel schoon. Nadat Rubio Rubin een grote kans op 0-3 heeft gemist, kopt Plet uit de counter bijna raak.

FC Utrecht kan, na zes punten uit de laatste twee duels, met een open vizier de laatste twee duels van het seizoen ingaan tegen Excelsior Rotterdam-thuis en Vitesse-uit. Alleen als FC Groningen zondag verliest van Feyenoord en Cambuur Leeuwarden niet wint bij FC Dordrecht, mag FC Utrecht nog even blijven dromen van de achtste plaats die recht geeft op deelname aan de PLay-Offs.

Go Ahead Eagles - FC Utrecht 0-2
19. Sébastien Haller 0-1
61. Sébastien Haller 0-2

Gele kaarten: Kai Heerings en Mark Diemers (beiden FC Utrecht).

Toeschouwers: 7.921.

Scheidsrechter: Bjorn Kuipers.