FC Utrecht O19 won deze zaterdag dank zij een goede tweede helft de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Het werd 3-1 op sportpark Zoudenbalch na een 0-0 ruststand.

De eerste helft gaf een redelijk gelijkwaardig beeld te zien, waarbij Utrecht meer aan de bal was, maar kwa kansen niet veel meer kreeg dan AZ. Het spel van de Utrechters was rommelig en er was geen lang balbezit. De eerste goede aanval was na zo’n 20 minuten toen de meegekomen Sten Admiraal aan Maarten de Lange een niet te missen kans bood om de score te openen. Met een noodsliding wist een AZ verdediger de bal echter van de lijn te halen. Niet lang daarna kreeg AZ de beste kans toen hun spits alleen op keeper Menno Heus kon afgaan, waarna de keeper hem onreglementair ten val leek te brengen. De scheidsrechter gaf tot opluchting van ieder en alles wat Utrecht was echter niet meer dan een hoekschop aan AZ.

De tweede helft was het aanzien veel meer waard. Utrecht zette goed druk en schiep zich meerdere kansen. Al na zeven minuten leidde dat tot de openingstreffer. De linksback van AZ verslikte zich in de altijd lastige Utrechtse buitenspeler Gyrano Kerk die de bal veroverde en met een prachtige individuele actie keeper Nick Olij van AZ kansloos liet.

Utrecht bleef daarna ook de betere ploeg en gaf weinig weg. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd beslist nadat de prima ingevallen Utrechtse linksbuiten Rodney Antwi zijn tegenstander zijn hielen liet zien en spits Cedric Badjeck, die vervolgens prima vóór zijn man kwam, bij de eerste paal kon binnentikken. Utrecht was echter nog aan het feestvieren of de aansluitingstreffer lag al achter keeper Menno Heus. De net ingevallen AZ spits Sem Witteveen werkte een voorzet vanaf de linkerkant in het Utrechts doel. Utrecht was echter niet aangeslagen en Cedric Badjeck leek niet veel later de 3-1 te scoren na een prima dieptebal van Sten Admiraal. Het doelpunt werd echter ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd.

Het bleek echter uitstel van executie voor AZ, want 2 minuten vóór tijd viel toch de 3-1 via de ingevallen Menno Bark uit een assist van Cedric Badjeck. AZ zette daarna nog even aan en keeper Menno Heus moest handelend optreden bij een goed genomen vrije trap van AZ, maar hij deed dat prima.

Zodoende kon trainer Robin Pronk zeer tevreden zijn met de drie punten en de prima prestatie van zijn team: “Ik heb met name in de tweede helft een sterk spelend FC Utrecht gezien. We hebben terecht gewonnen dankzij een heel goede teamprestatie. Ik kan alle jongens en in het bijzonder ook de invallers een groot compliment geven”.