Jong FC Utrecht speelde donderdagmiddag op Sportcomplex Zoudenbalch gelijk tegen Jong Almere City FC. Na een 3-0 voorsprong voor de Utrechters, zorgden de Flevolanders met een ferme tussensprint voor een 3-3 eindstand.

Al na elf minuten gaat het team van trainer/coach Robin Pronk met 2-0 aan de leiding. Rodney Antwi (op aangeven van Hamza Boukhari) en Cedric Badjeck, die profiteert van een fout in de defensie van de Flevolanders, hebben dan het net al gevonden. Zes minuten na de rust lijkt Jong FC Utrecht een oefenoverwinning definitief in zijn mandje te steken. Badjeck wordt ten val gebracht in het strafschopgebied en stuurt Ronald Koeman junior, de Almeerse goalie, daarna hoogstpersoonlijk vanaf elf meter de verkeerde hoek in: 3-0. Jong FC Utrecht is heer en meester. Er zijn 66 speelminuten verstreken. Het zonnetje schijnt, het scorebord lacht de Utrechters toe. Dit wordt, zo is de redenatie van velen op dat moment, een even duidelijke als knappe zege voor de Utrechtse beloften, die een relatief ervaren Jong Almere City FC tegenover zich weten op deze donderdagmiddag.

Vijf minuten later is alles anders. Vooruit, de zonnestralen zijn er nog volop. Maar dat scorebord, dat heeft die fijne glimlach verruild voor een strenge blik. Het staat geen 3-0 meer, maar 3-3. In speelminuut 68 maakt Enzio Boldewijn een wat dan nog alles wegheeft van een Almeerse eretreffer. Met een geplaatst schot tekent hij de 3-1 aan. Een minuut later bolt het net opnieuw. Ayoub Ait Afkir omspeelt keeper Mike Havekotte en neemt de 3-2 voor zijn rekening. Als drie minuten daarna de arbiter naar de stip in de Utrechtse zestien wijst, stapt Boldewijn weer naar voren. Het jeugdproduct van FC Utrecht lukt vanaf elf meter de 3-3 tegen zijn oude club.

En zo glipt een toch zo goed als zeker lijkende overwinning in een mum van tijd uit de handen van de Utrechtse talenten, die tijdens het eerste uur van de wedstrijd heer en meester zijn. Maar een overwinning blijft, door de Almeerse opleving halverwege de tweede helft, uit voor de Utrechtse talenten.

Jong FC Utrecht – Jong Almere City FC 3-3 (2-0)
10. Rodney Antwi 1-0
11. Cedric Badjeck 2-0
51. Cedric Badjeck (strafschop) 3-0
68. Enzio Boldewijn 3-1
69. Ayoub Ait Afkir 3-2
73. Enzio Boldewijn (strafschop) 3-3