Op deze vroege, natte zaterdagochtend staat voor ons het eerste competitie duel op het programma. Elinkwijk E2 is de tegenstander, een club met een mooie historie fusieclub van FC Utrecht. FC Utrecht is gretig en laat dat vanaf de aftrap gelijk zien. Al snel kunnen we de eerste corner noteren, maar helaas levert de corner niks op. FC Utrecht blijft zoeken naar de openingsgoal, en probeert het ook een keer van afstand. Dit schot gaat over en zo blijft de stand 0-0. Na een minuut of 10 kunnen we dan toch het eerste doelpunt noteren. De spits krijgt de bal in zijn bezit, twijfelt niet en schiet via de onderkant van de lat binnen. Meteen daarna laat de rechtsvoor van FC Utrecht zien ook scherp te zijn, door vroeg druk zetten onderschept hij de bal en weet de bal achter de keeper te werken. Elinkwijk probeert zich te herstellen, maar een mooie aanval van FC Utrecht betekent het 3e doelpunt van de ochtend. We gaan richting de rust maar FC Utrecht laat zien nog steeds gretig te zijn. Het 4e doelpunt valt wederom uit een onderschepte bal waardoor de spits vrij voor de goal komt te staan en is scoren een koud kunstje. Het volgende doelpunt valt uit een hard afstand schot. Het slot akkoord voor de rust is ook voor FC Utrecht. Een goed schot betekent het 6e doelpunt voor FC Utrecht. Meteen daarna fluit de scheidsrechter voor de rust.

Elinkwijk wil nog strijden voor wat ze waard zijn, en begint vol goede moed aan de 2e helft. Dit levert ook meteen een doelpunt op voor Elinkwijk, en dat brengt de stand op 6-1. FC Utrecht laat zich niet van de wijs en blijft geduldig opzoek naar een doelpunt, toch gaat het iets minder snel dan in de eerste helft. Het publiek moet even wachten op het volgende doelpunt. Het volgende doelpunt komt weer van de schoen van een FC Utrecht speler. Een harde bal vanuit een moeilijk hoek vliegt binnen en het staat 7-1. Dit doelpunt heeft een domino effect tot gevolg want snel na dit doelpunt vallen er snel 2 doelpunten achter elkaar, allebei de doelpunten worden gescoord door een speler van FC Utrecht. Elinkwijk toont nog een beetje veerkracht en weet nog een keer te scoren maar veel levert het niet op, want net voor het einde scoort de spits van FC Utrecht nog eenmaal en hij bepaald de eindstand voor vandaag, FC Utrecht wint haar eerste competitiewedstrijd met 10-2 van Elinkwijk.