Heracles Almelo blijft uitstekend presteren. De ploeg van John Stegeman was zondag te sterk voor FC Utrecht en heeft zodoende vijf van de laatste zes competitieduels in winst omgezet: 2-4. Thomas Bruns, Mark-Jan Fledderus, Wout Weghorst en Iliass Bel Hassani verzorgden de doelpuntenproductie van de Almeloërs in de Domstad. FC Utrecht miste een strafschop, raakte het aluminium en vertaalde het balbezit niet in meer doelpunten om. Door de overwinning staat Heracles voor het eerst dit seizoen boven de rode streep.

FC Utrecht begon goed aan de wedstrijd. Dennis Telgenkamp moest na enkele minuten al redding brengen op een uithaal van Ruud Boymans. In de achtste minuut lag de bal echter achter Robbin Ruiter. Bruns gleed het leer binnen na een inzet van Weghorst en zodoende moest het team van Robby Alflen weer helemaal opnieuw beginnen. Het meeste gevaar kwam van Boymans, die naliet om de thuisploeg al snel op gelijke hoogte te brengen. Hij kopte de bal luttele centimeters naast het doel van Telgenkamp.

Na dik twintig minuten viel de gelijkmaker alsnog. Het was Kristoffer Peterson die het leer hard onder Telgenkamp schoot: 1-1. Luttele minuten later dachten de fans van FC Utrecht een tweede goal te kunnen vieren. Na een handsbal van Jeroen Veldmate nam Yassin Ayoub plaats achter de bal, maar Telgenkamp redde diens inzet vanaf elf meter. De ploeg van Alflen bleef zoeken naar een doelpunt, was ook beter dan Heracles, maar een (geldig) doelpunt bleef uit. Boymans werkte de bal met zijn arm in het doel en een omhaal van Edouard Duplan ging over.

In de tweede helft trok Heracles het duel naar zich toe. Na rommelig verdedigen van FC Utrecht kreeg Fledderus de bal voor z'n voeten en zorgde hij met een geplaatst schot voor de 1-2. De thuisploeg werd gedwongen om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Boymans kreeg echter tik na tik te verwerken en moest na een uur naar de kant. Heracles kwam goed weg na een harde kopbal van Duplan op de paal en verzekerde zich uiteindelijk al counterend van de driepunter. Weghorst maakte een kwartier voor tijd zijn vijfde van het seizoen: 1-3. Ook in de slotminuten werd er gescoord. Meteen na de 2-3 van Gevero Markiet besliste Bel Hassani de wedstrijd definitief in het voordeel van Heracles: 2-4.