De FC Utrecht vrouwen ging met een positief gevoel naar OH Leuven na de knappe overwinning op Brugge afgelopen dinsdag. Onze dames begonnen zeer goed aan de wedstrijd. Na een overtreding op Franca in de 10e minuut werd de vrije schop genomen door Nadine Hanssen. Deze ingestudeerde vrijtrap resulteerde in een prachtig doelpunt gescoord door Myrthe Moorrees met een hakje. Daarna kwam OHL op gang, in de 11e minuut werd een schot gehouden door onze keepster Sharon Schoonderbeek. Toch werd de druk erg groot en in de 35e minuut werd de stand 1-1 na een uitbraak van Verdonck die de bal voor gaf op Meeus die hem simpel in kon tikken. Dit was de ruststand.

Na rust begon Utrecht wederom sterk. In de 48e minuut werd een mooi schot van Wendy Mulder gehouden door de keeper van OHL. OHL nam haar maatregelen, Willems werd vervangen door Cranshoff. In de 58e minuut was er een kans voor FC Utrecht na een mooie voorzet van Franca van de Kuilen kon Nadia de bal inkoppen, helaas ging die bal er niet in. In de 64e minuut werd er gewisseld door FC Utrecht, Nadia van Beerschoten en Sabine Becx werden vervangen door Anne Maguire en Sabine Verheul. Het spel ging over en weer maar er werd weinig gecreëerd. In de 82e minuut kregen de FC Utrecht vrouwen een vrijtrap van ca. 25 meter van de goal af. Wendy Mulder stond achter de bal, helaas ging deze inzet over de goal. In de 82e minuut verliet Wendy Mulder het veld voor Dominique van Wensveen. In de slotfase kreeg FC Utrecht nog wat mogelijkheden, een kopbal van Franca van de Kuilen, een kans van Anne Maguire en een schot uit de 2e lijn van Dominique van Wensveen. Helaas gingen deze kansen er niet in. In de 92e minuut kreeg FC Utrecht een Corner tegen, de bal werd afgefloten vanwege duwen in de 16e meter van Leuven. Keepster Sharon Schoonderbeek nam de vrije bal uit en speelt hem gehaast naar Joniek Bonnes, ze had alleen gemist dat de hoekschop neemster van OHL (Karen Meeus) nog aan de zijkant stond. Zij onderschept de bal onderweg naar Joniek en kan zo 1 op 1 aflopen op onze keepster, deze kans maakt ze dan ook gelijk af.

Helaas voor de Utrecht vrouwen en erg zonde. Een punt was zeker verdiend geweest op basis van de hele wedstrijd, de 2 teams waren aan elkaar gewaagd.

Opstelling FC Utrecht: Sharon Schoonderbeek, Michelle van der Laan, Hélène Heemskerk, Myrthe Moorrees, Joniek Bonnes, Nadine Hanssen, Simone van de Weerd, Nadia van Beerschoten (Sabine Verheul), Sabine Becx (Anne Maguire), Franca van de Kuilen, Wendy Mulder (Dominique van Wensveen).