De wedstrijd kende vanaf de aftrap een echt niveau tussen de nrs. 1 en 3 van de ranglijst waardig. Dit ondanks dat gespeeld werd op het “in miserabele staat verkerend derde veld rechtsachter”. Binnen tien minuten kregen beide teams met goed aanvalsspel al diverse scoringsmogelijkheden, maar vooralsnog bleef de brilstand gehandhaafd. Naar mate de eerste helft verstreek voerde Feyenoord, een gedegen uit vele grote spelers bestaand team, de druk iets meer op. In de 30e minuut lijkt een terugspeelbal een nieuwe Utrecht-aanval in te luiden. Maar door een ongelukkige actie van de FC Utrecht-keeper krijgt de spits van Feyenoord de bal zo maar plotsklaps in de voeten geschoven en hij weet met deze onverwachte kans wel raad en schiet de bal in het lege FC Utrecht doel, 1-0. Even later krijgt FC Utrecht via twee goedlopende aanvallen een dubbele kans op de gelijkmaker, maar bij de eerste poging gaat de bal aan het Feyenoord doel voorbij, en de tweede mogelijkheid uit een kopbal wordt door de keeper gepareerd.
In de 48e minuut, FC Utrecht is niet van plan zich bij de achterstand neer te leggen, lijkt de verdiende gelijkmaker, na een prachtige aanval over rechts, dan toch opgetekend te mogen worden. Maar het snoeiharde schot van de rechterspit van FC Utrecht schampt de bovenkant lat van het Feyenoord doel. Het is nu FC Utrecht dat de druk verder opvoert en binnen enkele minuten dienen zich een paar goede mogelijkheden aan om de daden in doelpunten om te zetten. Maar helaas, het gewenste resultaat blijft uit.

Feyenoord laat dan zien hoe het wel moet. Uit de eerste echte kans in de tweede helft valt, zomaar “out of the blue”, uit de rebound van een afgeslagen Feyenoord aanval een tweede Feyenoord doelpunt, 2-0.
FC Utrecht slikt even bij zoveel onrechtvaardigheid. Maar midden in die teleurstelling, in een moment van minder alertheid, verovert Feyenoord heel eenvoudig de bal op het middenveld, en wordt het binnen enkele minuten na het tweede Feyenoord doelpunt zelfs 3-0 voor Feyenoord. Feyenoord geeft deze buit niet meer uit handen en FC Utrecht heeft moeite de nu opgelopen achterstand, de grootste in de competitie tot nu toe, mentaal verder te boven te komen.

En zo eindigt de wedstrijd in een, hoewel enigszins geflatteerd, toch wel verdiende Rotterdamse overwinning.