Het is een typische herfstochtend, koud en nat. Gelukkig kan er gewoon gevoetbald worden. Vandaag zijn we te gast op het mooie complex van VV De Meern. De wedstrijd gaat langzaam van start, FC Utrecht probeert naar voren te spelen, maar dat lukt niet altijd even goed. Passen komen niet aan en bal springen net iets te ver van de voet. Het initiatief van de wedstrijd ligt bij FC Utrecht, De Meern krijgt een paar kleine kansje maar kan ook niet echt gevaarlijk worden. Na een klein kwartier slaagt De Meern er in om op voorsprong te komen. Een vrije bal wordt van richting veranderd. Daardoor is de keeper kansloos en staat het 1-0 voor de thuisclub. FC Utrecht weet snel iets terug te doen en komt via de linksvoor weer terug tot 1-1. Het is daarna wederom De Meern dat op voorsprong komt. FC Utrecht zet alle zeilen bij om nog voor rust weer gelijk te komen, maar het vizier staat niet op scherp vandaag. De gelijkmaker komt uiteindelijk van de rechtsback die zijn man uitkapt en knap in de bovenhoek binnen schiet.

In de tweede helft probeert FC Utrecht de winst binnen te halen, ze dwingen De Meern terug tot hun eigen goal. Doelpunten levert dit niet op ondanks de kansen, nu is het oppassen dat hij er aan de andere kant niet invalt. De Meern komt er via de counter een paar keer uit, maar de verdediging van FC Utrecht houdt ze op de been. De wedstrijd lijkt te eindigen in een gelijkspel, maar net voor het eindsignaal valt een zondagsschot van de centrale verdediger achter de keeper. Zo wint FC Utrecht deze wedstrijd, maar het ging niet zo gemakkelijk. De Meern speelde leuk mee en bleek een lastige tegenstander te zijn.