ADO Den Haag – FC Utrecht zou beslist gaan worden op basis van strijd. Van goed voetbal is bij beide ploegen het hele seizoen al geen sprake en zeker in deze fase van de competitie maakt de manier waarop de punten worden gepakt niet uit. De vechtlust van de twee teams kwam al vroeg in de wedstrijd naar voren. Een opstootje leverde Steve de Ridder al na vier minuten zijn eerste gele kaart op. Twintig minuten later moest de Belgische aanvaller inrukken met zijn tweede gele prent. In een duel met Vito Wormgoor maakte De Ridder zich breed, iets wat door scheidsrechter Bas Nijhuis werd geïnterpreteerd als een slaande beweging.

Met een man minder zou het een bijzonder lastig verhaal gaan worden voor FC Utrecht. De thuisploeg was al de bovenliggende partij en werd alleen maar beter met een man meer. Het krachtsverschil werd na een half uur spelen ook uitgedrukt op het scorebord. Roland Alberg opende de score in de 31ste minuut op aangeven van Aron Meijers.

Het was aan doelman Robin Ruiter te danken dat de ploeg van Jan Wouters niet tegen een nog grotere achterstand aan keek. Maar de sluitpost had op slag van rust geen antwoord op de inzet van Mike van Duinen.  Matthieu Delpierre liet zich kinderlijk eenvoudig aftroeven door Michiel Kramer, die de spits bediende: 2-0.

Ook na rust had Utrecht niets in te brengen. Het werd een lijdensweg van 45 minuten waarop de bezoekers geen moment in de wedstrijd kwamen. De wedstrijd was al lang en breed beslist toen Mitchell Schet de 3-0 voor zijn rekening nam. Na 68 minuen liet Delpierre zich weer aftroeven, nu door Van Duinen. De spits legde af op Schet, die de score verder uitbreiddde.

Het 'Haags Kwartiertje' werd fraai ingeluid door Kramer. Hij was verantwoordelijk voor de 4-0. Meijers zette de aanvaller vrij voor de keeper met een fantastische dieptepass. Doelman Ruiter had geen schijn van kans en moest voor de vierde keer vissen. De eer werd vlak voor tijd nog gered door oud ADO-speler Jens Toornstra. De clubtopscorer van FC Utrecht schoot prachtig raak vanuit een hoekschop.