Go Ahead Eagles heeft de nare smaak van de 4-0 nederlaag tegen Feyenoord weggespoeld met een knappe overwinning in Utrecht. In een even vermakelijke als curieuze tweede helft gaf de thuisploeg een riante voorsprong uit handen met de eerste thuisnederlaag sinds 6 februari (1-2 tegen PEC Zwolle) tot gevolg: 2-3.

Ruim vijftig minuten was FC Utrecht heer en meester in De Galgenwaard. De in eigen huis al acht duels ongeslagen Domstedelingen creëerden op jacht naar de vierde competitiezege van het seizoen kans op kans tegen het in de Eredivisie kwakkelende Go Ahead (één punt uit de laatste drie duels), maar vergaten in de eerste helft de trekker over te halen. Zo liet Rubio Rubin enkele keren na de score te openen en raakte Mark van der Maarel de binnenkant van de paal.

Juist toen de ploeg van trainer Robby Alflen kort na rust in een tijdsbestek van drie minuten alsnog afstand leek te nemen – basisdebutant Gyrano Kerk en Ruud Boymans (foto boven) schoten allebei raak op aangeven van Rubin – kwam Go Ahead tot leven. De Deventenaren hadden tot dan toe nauwelijks van zich afgebeten, maar deden dat wel toen Deniz Türüc ongehinderd mocht uithalen. De 21-jarige middenvelder bewees bij zijn rentree na een enkelbessure meteen zijn waarde: 2-1.

Kort daarna hadden Fernando Lewis en Jeffrey Rijsdijk de gelijkmaker op hun schoen, maar doelman Robbin Ruiter voorkwam met uitstekende reddingen tot twee keer toe dat Go Ahead Eagles een comeback realiseerde. Twintig minuten later gebeurde het onvermijdelijke echter alsnog, toen de door Utrecht opgeleide Bart Vriends de gelijkmaker binnenkopte uit een corner van collega-verdediger Jop van der Linden, die in het bekerduel met Feyenoord (2-0) nog uit een vrije trap scoorde.

Utrecht kreeg het heft daarna nooit meer echt in handen. Het leek genoeg voor het elfde punt van het seizoen, maar in de slotminuut bezegelde Rijsdijk de knappe comeback van Go Ahead met een droge knal (2-3). Daarmee gaf de ploeg van trainer Foeke Booy toch nog een vervolg aan de bekerstunt van vorige week, met een stijging naar de veertiende plaats (acht punten) als consequentie. Utrecht staat elfde.