In de eerste helft voetbalde FC Utrecht O16 het grootste gedeelte op de helft van Vitesse en kon hierdoor diverse keren goed voor het doel komen. Doordat FC Utrecht verzorgd bleef voetballen en druk bleef houden op het doel van Vitesse stond FC Utrecht O16 met rust voor met 2-0.

In de tweede helft  kwam Vitesse O16 snel uit de startblokken en kwamen zij meer op de helft van FC Utrecht, maar Vitesse wist nog niet te scoren. De tweede helft was van beide zijde onrustiger en steeds vaker werd de lange bal gehanteerd. Hieruit kon Vitesse profiteren en scoorden de 2-1. Vanaf de aftrap speelde FC Utrecht O16 de bal via verschillende linies naar voren en kon direct de 3-1 scoren. Voor Vitesse was het lastig hiermee om te gaan en was de wedstrijd erg rommelig. FC Utrecht O16 kreeg nog een aantal kansjes, maar Vitesse wist in de laatste minuut toch nog de eindscore op 3-2 te zetten. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag.