De wedstrijd kende in de eerste helft van meet af aan een goed georganiseerd spelend FC Utrecht. Na vijf minuten doemde de doorgebroken rechterspits al direct alleen voor de keeper op, maar zijn schot was te onnauwkeurig en ging voorlangs. In de 15e minuut was het wel raak. Een splijtende pass van de mee opgekomen linksachter werd door de FC Utrecht spits met een fraaie lob over de ADO keeper heen afgerond, 1-0. In de 25e minuut was het weer raak. Een, zo leek het, door ADO afgeslagen aanval werd door dezelfde FC Utrecht spits over de ADO keeper heen gekopt, 2-0.

FC Utrecht wist echter vooralsnog van geen ophouden en ADO Den Haag wist daar zeer weinig tegenover te stellen. In de 32e minuut resulteerde een prachtige opbouw vanuit het FC Utrecht middenveld in een pass op links, een voorzet voor het ADO doel en een beheerste binnentikker van een mee opgekomen FC Utrecht middenvelder, 3-0. Zoals gezegd stelde ADO daar bitter weinig tegenover, vooral ook een verdienste van FC Utrecht. Pas tegen het einde van de eerste helft kreeg ADO een eerste kleine kans, maar de bal ging aan het Utrecht doel voorbij.

De tweede helft was van een heel andere orde. ADO Den Haag gooide de beuk er in en Utrecht had daar niet een goed antwoord op. Niet dat dit tot echte uitgespeelde kansen voor ADO den Haag leidde. Maar van het dominante spel van Utrecht in de eerste helft was niets meer te zien. Het enige moment in die tweede helft met nieuwswaarde was de tegentreffer. Een voor iedereen duidelijk zichtbare ADO Den Haag-overtreding op de FC Utrecht keeper werd door de scheidsrechter anders beoordeeld. Hij liet doorspelen en ADO den Haag maakte daar dankbaar gebruik van, 3-1.

Een wedstrijd met twee volstrekt tegengestelde gezichten van Utrecht-kant eindigde daarmee, dat wel, in een dikverdiende overwinning voor de thuisploeg.